szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Duna House ismét közreadja havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2014. augusztusban, országosan 8 978 ingatlan-adásvétel bonyolódott. Ha ez az erős trend folytatódik, akkor átléphetjük az éves szinten 100 ezres tranzakciószámot, erre pedig 2008 óta nem volt példa.

Marad a – válságot követő évek szintjéhez mérten – erős ingatlanpiaci forgalom. Az augusztusban zajlott adásvételek darabszáma ugyan kissé elmaradt az előző hónaptól, de ez normális, szezonális jelenség. Az előző hónap forgalma így is 27 százalékkal magasabb az egy évvel korábban becsült értéknél, ami rendkívül figyelemreméltó – áll a Duna House kiadványában.

A cég becslése alapján így az idei összforgalom megközelíti a 64 ezret, ami 16 százalékos erősödést jelent a 2013-as azonos időszakkal összehasonlítva. A szeptemberi magas előrejelzések és a szezonálisan erős év végi hónapok alapján egyre bizonyosabb, hogy az idei forgalom megközelíti, vagy akár el is érheti a 100 ezres tranzakciószámot, amely a 2008 után a legerősebb szint lesz az ingatlanpiacon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bővít a Lufthansa Szegeden, tucatnyi új embert keresnek

Bővít a Lufthansa Szegeden, tucatnyi új embert keresnek

Önjáró büfékocsi a streetfood jövője?

Önjáró büfékocsi a streetfood jövője?

Kepes András lemondta a PIM-es könyvbemutatóját Demeter Szilárd miatt

Kepes András lemondta a PIM-es könyvbemutatóját Demeter Szilárd miatt