szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Igencsak jól indult az őszi szezon az ingatlanpiacon, a Duna House becslése szerint a 2012. januári végtörlesztés óta nem volt ilyen erős hónap, mint a szeptemberi.

Rekordhónappal kezdődött az ősz az ingatlanpiacon. A Duna House ingatlanközvetítő cég tranzakciószám-becslése szerint a 10 059 tranzakció nemcsak az idei legerősebb, de az elmúlt 5 év második legerősebb hónapja is, amelyet csak a 2012 januárját meghatározó végtörlesztés tudott egedül felülmúlni. Tavaly szeptemberben a 2013-as év legjobb hónapját mérték alig több mint 8000 adás-vétellel, amely a mostani adatnál 25 százalékkal gyengébb érték.

A Duna House becslése alapján így az idei összforgalom megközelíti a 74 ezret, ami immár 17 százalékos erősödést jelent a 2013-as azonos időszakkal összehasonlítva. Ez egyrészt megerősíti az idei becsült 100 ezer adás-vételi előrejelzést (ami a válság utáni legerősebb év), másrészt gyorsuló ütemű erősödést mutat. Ezzel a tempóval nem kizárt, hogy a jövő évben eléri a piac a 120 ezer körüli tranzakciószámot is, amely az ideális hazai 150-180 ezres optimális adás-vételi volumentől még ugyan elmarad, de az ingatlanközvetítő szerint ezzel egyúttal belátható távolságba kerül az elvárt piaci szint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az I. kerület szerződést bont a Demeter Szilárd vezette PIM-mel

Az I. kerület szerződést bont a Demeter Szilárd vezette PIM-mel

Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda

Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda

Demeter Szilárd szavait a gondolkodási önállótlansággal magyarázza egykori pályatársa

Demeter Szilárd szavait a gondolkodási önállótlansággal magyarázza egykori pályatársa