szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valaki azt írta a járdára és az utcára, hogy "bajszos szar".

Áder János köztársasági elnök ma az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskolába látogat, ahol "rendhagyó tanórát" fog tartani a diákoknak. Mint azt megírtuk, a látogatás előtt néhány nappal a Trefort tanárainak egy része kiadott egy közleményt, amelyben leszögezték, hogy nem értenek egyet a lex CEU szellemiségével és tartalmával, és hogy kiállnak a tanítás és tanulás szabadsága mellett, ezen kívül az iskola diákjai is petíciót indítottak, hogy tiltakozzanak az államfő látogatása ellen, a volt diákok pedig egy online petícióban álltak ki a tanárok nyilatkozata mellett, ezt kedd reggelig több mint 280-an írták alá.

A 444.hu azonban azt írja, a rövidke kis Trefort utcát már hétfő este kidekorálta valaki, és mind a járdásra, mind az úttestre felírták a CEU melletti tüntetések egyik szlogenét, az Áderre utaló "bajszos szar" kifejezést:

©
Írásunkat az Áder által tartott óráról itt találják!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!