szerző:
MTI

Logisztikai beruházással bővül a pátyi ipari park. A több mint 2,5 milliárd forintból felépülő raktár a Vöröskő Kft. 68 egységből álló országos üzlethálózatát fogja kiszolgálni.

Az átadás 2018 tavaszára várható, az új csarnok előkészítő munkái szeptemberben kezdődtek meg – közölte az NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. és a Vöröskő Kft.

A bérlemény kiválasztását többek között a korábbinál nagyobb, funkcionálisan jól tagolt raktárterülettel, a műszakicikk-kereskedelemben jellemző szezonális ingadozások kockázatmentes kezelésével, illetve az eddigi bérleti modell egyszerűsítése révén elért költségcsökkentésével indokolták.

A csaknem 12 ezer négyzetméternyi raktár- és 350 négyzetméternyi irodaterületet magában foglaló, igény szerint bővíthető és energiatakarékos komplexumban egyszerre 80-135 ezer darab terméket tárolnak majd 2,5-4 milliárd forint értékben.

A bérlő Vöröskő Kft. és logisztikai szolgáltatója együttesen körülbelül 60 főt foglalkoztat majd az új egységben, a létszám a tervezett növekedési ütem mellett évi 5-8 százalékkal növekedhet.

A magyar cég az Euronics márkanév kizárólagos magyarországi képviselője és műszaki cikkek belföldi kereskedelmével foglalkozik. Az 1989-ben alapított, veszprémi székhelyű cég nettó árbevétele 2015-ben több mint 46 milliárd, 2016-ban megközelítőleg 50 milliárd forint volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Helyenként mínusz 10 foknál is hidegebb lehet

Helyenként mínusz 10 foknál is hidegebb lehet

Palik László: Huszonöt évig simogathattam az egómat

Palik László: Huszonöt évig simogathattam az egómat

Révész Sándor: Vértanúk – csere!

Révész Sándor: Vértanúk – csere!

Lezuhant egy ukrán vadászrepülő, meghalt a pilóta

Lezuhant egy ukrán vadászrepülő, meghalt a pilóta

Csúnya zuhanás lett egy repülő autó teszteléséből – videó

Csúnya zuhanás lett egy repülő autó teszteléséből – videó

Egészséges akar lenni? Kezelje helyén az érzelmeit

Egészséges akar lenni? Kezelje helyén az érzelmeit