szerző:
hvg.hu

El kell bontani azt a teniszpályát, aminek a helyére stadion épülne, és nem lesz olcsó a munka.

Modern teniszstadion épül a Margitszigeten, a létesítmény három méterrel magasabb lehet a Groupama Arénánál, ráadásul az építéskor nem kell figyelembe venni a parkolás rendjét, a fák védelmét, valamint az árvízvédelmet szabályozó fővárosi rendeleteket. Addig is az előző teniszpályát le kell bontani, ez pedig drága feladat lesz.

Az Átlátszó vette észre: 198 millió forintba kerül a mostani pálya bontási munkája. A portál által megkérdezett szakértő azt mondta, ez óriási bevételt jelenthet, mivel a teniszpályát csak egy néhány méter magas vasszerkezet, valamint egy földtöltésre épített betonlelátó veszi körül. A teljes Vasas-stadion bontása ennél bonyolultabb feladat lehetett, de csak feleannyiba került, a Petőfi Csarnok lebontása is kijött 132 millióból.

A négy ajánlat közül csak egy volt érvényes, így a munka a West Hungária Bau Kft.-é lett. Ez a név azért került be a médiába az elmúlt hónapokban, mert egy cégcsoportba, a WHB-csoporthoz tartozik azzal a céggel, amely megvette Tiborcz Istvántól az Elios felét birtokló vállalatot.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!