szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Korábban azt ígérték nekik, hogy megvehetik az ingatlanokat.

Kilakoltatás fenyegeti a Lovi korábbi dolgozóit és hozzátartozóikat, akik ma is szolgálati lakásokban élnek a Kincsem Park közelében. Az állam a fejük felett adta el az ingatlanokat, eddig méltányos bérleti díjuk így hirtelen megugrott. Egy 50 négyzetméteres, kétszobás bérlakásért korábban 33 ezer forint lakbért kellett fizetni, az új tulajdonos azonban ezt 102 ezerre emelte.

Az ötvenes években épült társasház árverés útján lett az államtól az Archiprojekt tulajdona. A cég vezetője a HVG-nek azt mondta, szeretnék felújítani az épületet, és az új bérleti díjakat a környék albérletárainak figyelembe vételével határozták meg.

A lakók azonban nem tudják kifizetni ezt a pénzt, azt mondják, „bónuszként” állapított meg számukra az állami lovas cég évekkel ezelőtt alacsony bérleti díjat, mert keveset kerestek.

További részletek az e heti HVG-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!