Tetszett a cikk?

A Fidesz nem tudja támogatni a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapról szóló javaslatot, valamint a sporttörvény tervezetét jelenlegi formájában - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Pálinkás József.

A Fidesz kulturális tagozatának elnöke szerint pártja csak akkor támogatná az innovációs törvényt, ha a kormány elfogadja a Fidesz módosító indítványát. Az indítvány azt tartalmazza, hogy az új alap költségvetési támogatása érje el a Központi Műszaki Fejlesztési Alapprogram és a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Program összevont támogatási összegét, 23,5 milliárd forintot. Pálinkás szerint ez a javaslat biztosítaná azt, hogy a 2004-es támogatási összeg elérje a 2002. évi szintet.
Pálinkás József közölte, hogy a kulturális tagozat állásfoglalásában arra kéri az oktatási minisztert: a Nemzeti alaptanterv tervezetét vonja vissza, és dolgoztasson ki egy új alaptantervet.
Gyarmati Dezső a sporttörvény tervezetével kapcsolatban azt a kérdést tette fel, hogy "mi szükség van két-háromévente törvényt készíteni, és ezáltal a teljes magyar sportot rákényszeríteni egy folyamatos adminisztratív változásra". A kulturális tagozat sportszekciójának vezetője hozzátette: az, hogy a törvénytervezet nem biztosítja a diákok számára a mindennapos testedzést, "a nemzet sorvadásához" vezet. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az iskolaőrnek jelentkezők több mint kétharmada nem jutott túl az egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton

Az iskolaőrnek jelentkezők több mint kétharmada nem jutott túl az egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton

Börtönbe megy az egykori Google-dolgozó, aki cégtitkokat lopott át az Uberhez

Börtönbe megy az egykori Google-dolgozó, aki cégtitkokat lopott át az Uberhez

A viharok elvonulnak, marad az egész napos eső

A viharok elvonulnak, marad az egész napos eső