szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Teljes a hírzárlat a rendőrségen a hét évvel ezelőtti Fenyő-gyilkosság ügyében, miután a nyomozók az elmúlt hetekben mind közelebb kerültek azokhoz a személyekhez, akik 1998. február 12-én a Margit utcában kivégezték Fenyő Jánost, a Vico birodalom fejét.

© Bánkuti András
A Magyar Hírlap értesülései szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai már pontosan tudják, hogy ki volt az a fiatalember, aki néhány lépésről gépfegyverrel tüzet nyitott Fenyő János Mercedesére.

Mivel a gyilkos sapkáját és kabátját hátrahagyva menekült el a helyszínről, a ruhadarabokon talált hajszálminták tökéletesen alkalmasak az illető azonosítására. Ám egyelőre nem tudni, merre bujkál a tettes, így nincs lehetőség az ellenőrzésre.

A lap úgy tudja, hogy a megbízó személyét is sikerült behatárolni, az illető feltehetőleg egy ismert médiaszemélyiség, de mivel a megbízás többszörös áttételeken keresztül jutott el a végrehajtókig, közvetett bizonyítékot sem lehet felmutatni az illetővel szemben. A rendőrség reméli, hogy két hónap múlva bekísérhetik az elkövetőket és a megrendelőt.

Fenyőt 1998 februárjában végezte ki egy ismeretlen támadó. A gyilkossággal kapcsolatban őrizetbe vettek egy albán férfit, őt azonban később szabadlábra helyezték. A nyomozást egy éve indították újra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Közel a Fenyő-gyilkosság megoldása?

Hat évvel ezelőtt történt a Fenyő-gyilkosság, és az úgynevezett „döglött ügyek osztályának” vezetője, Kovács Lajos ezredes most fogalmaz úgy, hogy eddig ártott, most már kifejezetten használ a nyomozásnak a nagyobb nyilvánosság.