szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szakképzés korszerűsítésére egymilliárd forintos program indul Tatabányán - mondta Bencsik János, Tatabánya polgármestere a térségi szakképző intézmény megvalósulásának helyszínén, a Bánki Donát Ipari Szakközépiskolában.

A regionális feladatokat ellátó Térségi Integrált Szakképző Központ megvalósítására közösen pályázott Tatabánya, Oroszlány és a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája az Európai Uniónál. Az elnyert egymilliárd forintot épület-felújításra, gépek beszerzésére és új tantárgyak kidolgozására fordítják.

Ma a térség fejlesztésének gátja a szakemberhiány, ezért a program megvalósítása elsősorban kenyérkereseti lehetőséget jelent a jövő nemzedékének - hangoztatta Bencsik János. A város vezetője emlékezetett rá, hogy a sikeres pályázat érdekében átvették a megyétől az összes tatabányai szakiskolát és megszüntették a párhuzamos képzéseket.

Az egymilliárdos pályázati támogatás mellé a részvevőknek kétszáz millió forintot kellett önerőként felmutatni. Az összegből felújítják a képzési központnak helyet adó szakközépiskolát, valamint tanműhelyeket alakítanak ki, számítógép vezérlésű megmunkáló központokkal, pneumatikus gyakorlópadokkal. Közel négyszáz millió forintot fordítanak a tanárok képzésre, illetve új tantárgyak kidolgozására. A Közép-dunántúli Régióban Tatabánya mellett másodikként Székesfehérvár alakíthat ki Térségi Integrált Szakképző Központot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lakhelyelhagyási tilalmat vezetnek be Szlovéniában

Lakhelyelhagyási tilalmat vezetnek be Szlovéniában

Pártot alapított Berki Krisztián, indul a választáson

Pártot alapított Berki Krisztián, indul a választáson

Egy kis webkonf etikett: így viselkedjünk, ha a kollégákkal videózunk!

Egy kis webkonf etikett: így viselkedjünk, ha a kollégákkal videózunk!