szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ismét elnökévé választotta a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) Kasza Józsefet, aki bejelentette, hogy ez az utolsó mandátuma.

A VMSZ szombaton a nagybecskereki filmszínházban tartotta meg tisztújító közgyűlését, amelyen a 216 küldött fölényes többséggel választotta újra elnökké Kasza Józsefet, aki az egyetlen jelölt volt az elnöki székbe.

A közgyűlés megválasztotta a párt 44 tagú tanácsát, és módosította alapszabályát, hogy magába integrálhassa a Kereszténydemokrata Európa-Mozgalmat és a Vajdasági Magyar Polgári Mozgalmat.

Az újvidéki szerb sajtóban szombaton olyan hírek láttak napvilágot, hogy Dudás Károly elnökségi tag veszi át a párt vezetését. Bizonyítandó a pletykák alaptalanságát, a régi-új pártelnök Dudás társaságában tartotta meg sajtótájékoztatóját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Kasza: Szerbia nacionalista eufóriába süllyed

Kasza József, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke arról tájékoztatta szerdán Újvidéken Rolf Ekeust, az EBESZ kisebbségügyi főbiztosát, hogy Vojiszlav Kostunica kormányának hatalomra kerülésével szaporodtak meg a nemzeti alapú incidensek Vajdaságban.

MTI Világ

Kasza József szerint nem kell félni a magyarok autonómiájától

Kasza József, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke elégedett azzal, hogy lépésről lépésre megvalósul a vajdasági magyarok perszonális autonómiája. Ettől az autonómiától senkinek sem kell félnie Szerbiában - mondta a Dnevnik című újvidéki napilapnak adott nyilatkozatában.

Koronavírusos gócpont lett Kecskemét a polgármester szerint

Koronavírusos gócpont lett Kecskemét a polgármester szerint

600 képernyőn látszik az a reptéri rendszer, amit most lecserélt a Budapest Airport

600 képernyőn látszik az a reptéri rendszer, amit most lecserélt a Budapest Airport

Járvány idején magánszigeten bulizni? Van, akinek összejön

Járvány idején magánszigeten bulizni? Van, akinek összejön