szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elvi hozzájárulását adta a Paksi Atomerőmű üzemidejének meghosszabbítására és a Bátaapáti mellé tervezett atomhulladék-tároló megépítésére az országgyűlés környezetvédelmi bizottsága.

Az előterjesztésről 10 támogató és két elutasító szavazattal döntöttek a képviselők, négy tartózkodás mellett.

A nemmel szavazó Illés Zoltán fideszes képviselő élesen bírálta az energiapolitikai döntéshozókat az atomenergia erőltetése miatt. Szerinte ehelyett a megújuló energiaforrásokra, egyebek mellett a szél-, nap- és geotermikus energiára, valamint a biomasszára kellene összpontosítani.

A képviselő szerint az erőmű üzemidejének meghosszabbítása nélkül a kis- és közepes aktivitású nukleáris hulladékokat fogadó atomtárolóra se lenne szükség, hiszen a püspökszilágyi tároló elegendő lenne az eddig keletkezett radioaktiv hulladék fogadására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Per a paksi kárelhárítás veszélytelenségét bizonyító iratok miatt

Az Országos Atomenergia Hivatalnak (OAH) a Paksi Atomerőmű Rt.-vel közösen 30 napon belül össze kell állítania azon adatok, szakvélemények listáját, amelyek a 2-es blokknál végzendő kárelhárítás környezeti veszélytelenségére vonatkoznak - döntött a Fővárosi Bíróság szerdán.

MTI Itthon

Paks: három sziréna nem szólt

Három sziréna bizonyult hibásnak a paksi atomerőmű harminc kilométeres körzetében a hétfői ellenőrzés, az úgynevezett "morgatópróba" során - közölte az országos katasztrófavédelem helyettes szóvivője.

Nyomoz a rendőrség a BKV visszavont busztendere miatt

Nyomoz a rendőrség a BKV visszavont busztendere miatt

Egyórás idősávot ajánlanak az időseknek a vásárlásra Székesfehérváron

Egyórás idősávot ajánlanak az időseknek a vásárlásra Székesfehérváron

707 lóerős lett a Rolls-Royce 2,7 tonnás szabadidő-autója

707 lóerős lett a Rolls-Royce 2,7 tonnás szabadidő-autója