szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Fejlesztési Hivatal pályázatot írt ki vállalatoknak „A 2005. év projektje” cím elnyerésére. Mintegy 13 ezer projektgazda indulhat, azok közül, akik összesen 554 milliárd forint támogatásra szereztek jogosultságot idáig a Nemzeti Fejlesztési Terv öt operatív programján.

Ebben a versenyben természetesen azok is részt vehetnek, akik még nem írtak alá szerződést, de már megkapták az értesítést arról, hogy pályázatuk sikeresnek bizonyult. A hivatal négy kategóriában vár pályázatokat: gazdálkodó szervezetektől, civil szervezetektől, önkormányzatoktól és közintézményektől. Az elbírálás során a szakmai zsűri a projekt ötletességét, újszerűségét, példaértékűségét, valamint társadalmi és gazdasági hatását értékeli majd.

Az operatív programok pályázati győztesei közül 8628-an már aláírták a támogatási szerződést, összesen 468,5 milliárd forint értékben. Több mint 4 ezer nyertes pályázó bankszámlájára már át is utaltak összesen 107,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást. A nyertes pályázatok eredményeként az ország 1700 településén valósul meg fejlesztés európai uniós társfinanszírozással, több mint 800 milliárd forint értékben - közölte a Nemzeti Fejlesztési Hivatal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Azt ígérik, öt perc alatt teljesen fel lehet tölteni hamarosan az elektromos autókat

Azt ígérik, öt perc alatt teljesen fel lehet tölteni hamarosan az elektromos autókat

Igazi otthonmaradós idő lesz a jövő héten

Igazi otthonmaradós idő lesz a jövő héten

Egy hétre megszállja az utakat a rendőrség

Egy hétre megszállja az utakat a rendőrség