szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két év négy hónap börtönbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla pénteken hozott jogerős határozatában Tóth Sándort, aki rokonától három évvel ezelőtt negyvenezer forintért megvásárolt egy prostituáltat.

A tényállás szerint az alkalmanként prostituáltként dolgozó sértett 2003 szeptemberében felvetette ismerősének, hogy anyagi gondjai enyhítésére szívesen dolgozna örömlányként. Az ismerős az év végén bemutatta a lányt Tóth Sándornak és rokonának, akikkel a prostituált megegyezett, hogy kizárólag lakóhelyén, Pécsett fog dolgozni. Tóth Sándor negyvenezer forintot adott rokonának a lányért, akit a megállapodással ellentétben nem a baranyai megyeszékhelyen foglalkoztatták, hanem Sopronba vittek.

Mivel a prostituált nem ment haza, élettársa bejelentést tett a rendőrségen. A bűncselekményre 2004 január elején derült fény, amikor a lányt a rendőrök Sopronban igazoltatták.

Az első fokon korábban eljárt Baranya Megyei Bíróság Tóth Sándort emberkereskedelemben bűnösnek találta és két év négy hónap letöltendő, rokonát pedig egy év négy hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A rokon esetében a határozat jogerőre emelkedett, Tóth Sándor azonban fellebbezett, így ügye a Pécsi Ítélőtáblára került. A táblabíróság Krémer László vezette büntető tanácsa az ítéletet megalapozottnak találta és helybenhagyta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap

MAGYAR PROSTIK ITÁLIÁBAN

Firenzében őrizetbe vettek egy 30 éves magyar nőt, aki - olasz sajtóhíradások szerint - internetes adatbázisból...

MTI Világ

Magyar prostituáltak a monacói Forma-1-es futam idején

Egy svájci marketingcég magyar, litván és bolgár lányok bájaival kívánt kedveskedni ügyfeleinek a múlt hétvégi monacói Forma 1-es futam alatt, akik fejenként 15 ezer eurót kaptak a luxusjachton nyújtott párnapos szolgáltatásokért - adta hírül a Libération című francia napilap.

Itthon

Magyar prostituáltexport

Budapesti "munkaközvetítő" cégekhez vezetnek a Firenzében magyar-olasz-norvég rendőrségi együttműködéssel leleplezett lányfuttató hálózat szálai. A bizonyítási eljárást nehezíti, hogy az eddigi adatok szerint a - gyakran csak alkalmi - prostituáltak önként jelentkeztek a jól fizető külföldi munkára.

MTI Világ

Állásközvetítőn keresztül verbuválna munkaerőt egy prostituált

Szexipari állásokkal kellene szélesíteni a munkaközvetítő irodák ajánlatait - szorgalmazzaegy híres berlini prostituált, aki a madámságig vitte. Molly Luft nemrégiben adta el ismert bordélyát, most pedig egy bárt működtet. Szerinte a szexiparnak állandóan új önkéntesekre van szüksége, Németországban pedig rendkívül súlyos a munkanélküliség.

Titkos úti céllal indítanak repülőjáratokat Ausztráliában

Titkos úti céllal indítanak repülőjáratokat Ausztráliában

Müller Cecília Novák Katalin és Orbán Ráhel nyomába eredt

Müller Cecília Novák Katalin és Orbán Ráhel nyomába eredt

A Néppárt megszavazta az új eljárási szabályokat, a Fidesz kilép

A Néppárt megszavazta az új eljárási szabályokat, a Fidesz kilép