szerző:
MTI

Szegedi kampányközpontjában - egy egyetem közeli albérletben - pénteken bemutatta jelöltjeit a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP); egy kivétellel mindegyiküket Nagy Istvánnak hívják, a titokzatos jelöltről Niner Kuduri Usszurról azonban a párt szóvivője Kovács Gergely nem kívánt részleteket elárulni.

A néhány héttel ezelőtt intenzív kampányt indító - a választási harcot kifigurázó - "ál-párt" nem ígér egyebet, mint örök életet és ingyen sört, na meg persze adócsökkentést.

A csongrádi megyeszékhelyen két és fél esztendővel ezelőtt feltűnt kétfarkú kutya a választási indulásnak köszönhetően országos ismertségre tett szert - mondta a mutáns állatot megalkotó street art művész.

Az interneten keresztül már sok helyről jelezték csatlakozásukat önkéntesek, ígéretük szerint a napokban a fővároson kívül, Kaposvárott, Székesfehérváron és Veszprémben is megkezdődik a plakátkampány. Az MKKP is elkezdte a ajánlószelvények gyűjtését.

Annak, aki jelöltjeinket támogatja, tisztában kell lennie azzal, hogy érvénytelen lesz az általa kitöltött ajánlószelvény. Nem haszontalan azonban a párt honlapján - melyet már több mint tízezren látogattak meg indulása óta - megadott postafiók címre eljutatni a szelvényt, terveink szerint az így összegyűlt cédulákból egy óriási kétfarkú kutyát rakunk ki - mondta Kovács Gergely.

A negatív kampány az MKKP-t is elérte: megalakult az Egyfarkú Kutya Párt, amely az interneten valótlan rágalmakat kezdett terjeszteni az "álpárt" jelöltjeiről. Írásaikban azt állítják, Nagy István ügynök volt, illetve egy kínai üzemről közölnek hamisított dokumentumokat, ahol állításuk szerint kétfarkú lényeket gyártanak - tudatta a szóvivő.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Csináld-magad-kampány Weöres modorában

Fabrikáljunk politikai verset! Nincs más teendőnk, csak vegyük le a polcról Weöres Sándor 1955-ös Majomország című költeményét, Illyés Gyula Egy mondat a zsarnokságról című verse mellett az önkényuralom talán a leghíresebb költői lenyomatát. Fogjuk a szövegszerkesztőt, és indulhat a globális csere!

MTI Itthon

Gyurcsány nem akar hecckampányt

Az MSZP országos elnöksége február 18-ra hívja össze a párt miniszterelnök-jelölő kongresszusát – jelentette be Hiller István, a szocialista párt elnöke.

Itthon

Kiszervezett kampányakciók

A kampányfinanszírozási szabályok teljes megcsúfolásához vezethet, ha - mint számos jel mutatja - az idei korteskedés főszereplőivé válnak azok a politikai segédcsapatok, amelyek civil köntösben ugyan, de nyilvánvalóan egy-egy párt mellett vagy ellen lépnek fel akcióikkal.

hvg.hu Itthon

Nem kérnek a negatív kampányból a netpolgárok

Az internetezők többsége szerint a negatív kampány elfogadhatatlan része a nyilvánosságnak, és egyaránt árt annak, akikre irányul és annak, aki csinálja. Az internetezők szerint Magyarországon több a negatív kampány az üzleti és a politikai életben, mint Nyugat-Európában vagy az Egyesült Államokban.

Kézilabda-vb: „Belehaltunk a mai mérkőzésbe”

Kézilabda-vb: „Belehaltunk a mai mérkőzésbe”

A legtöbb Facebook-felhasználó nem tudja, miket tud róla a Facebook – és ön?

A legtöbb Facebook-felhasználó nem tudja, miket tud róla a Facebook – és ön?

A cégek 70 százaléka átveri a dolgozóit vagy a munkaügyi ellenőröket

A cégek 70 százaléka átveri a dolgozóit vagy a munkaügyi ellenőröket

Letartóztatásban maradnak a badacsonyi borászgyilkosság gyanúsítottjai

Letartóztatásban maradnak a badacsonyi borászgyilkosság gyanúsítottjai

Börtönbe megy a volt francia főrendőr, kemény év vár rá

Börtönbe megy a volt francia főrendőr, kemény év vár rá

Európa utolsó diktátora meghívta magához Orbánt

Európa utolsó diktátora meghívta magához Orbánt