szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Országos Mentőszolgálat és az OMSZ Légimentő Kht. aláírta a mentőhelikopterek szállításáról szóló szerződést a közbeszerzési pályázaton nyertes osztrák céggel, az osztrák Heliair Transport Gmbh. -val. A győztesnek 30 nap múlva kell beüzemelnie az első gépet.

A közbeszerzés győztese
Az osztrák vállalat Európa egyik legnagyobb mentő- helikoptereket üzemeltető cége. Ausztriában 1983 óta végzik a légi mentést, s ott évente 16 ezer bevetést hajtanak végre. A cég az öt mentőhelikopter leszállításán túl azok karbantartását is végzi. A légi mentési tevékenységet viszont - fontos állami feladatként - a száz százalékban állami tulajdonú OMSZ Légimentő Kht. látja el; részben az új EC-135 típusú gépekkel, részben saját helikoptereivel 
Az Egészségügyi Minisztérium tájékoztatása szerint az új, korszerű mentőhelikopterek szállítására kiírt közbeszerzési eljárás harmadik fordulójára nyolc pályázat érkezett, ezek közül négy ajánlat bizonyult érvényesnek.

A négy pályázó közül - az általa kínált legalacsonyabb árat figyelembe véve - az osztrák Heliair Transport Gmbh. lett a győztes eljuttatott közlemény.

A szerződéskötés értelmében a nyertes cégnek 30 napon belül rendszerbe kell állítania egy gépet, 60 nap múlva újabb kettőt, egy éven belül még kettőt. A tender eredményeként érkező EC-135 típusú helikopterek egy kórházi intenzív osztály körülményeit teremtik meg, s mindenben megfelelnek az Európai Unió előírásainak. A gép egy fekvő és egy ülő beteg egyidejű ellátására alkalmas, és a repülés közben is elvégezhetőek benne az orvosi beavatkozások. 

     
"Több mint húszéves szakmai tapasztalatuk, szigorú minőségbiztosítási és kiképzési rendszerük, illetve a szervezet non-profit jellege garanciát jelent arra, hogy folyamatos, biztonságos, ugyanakkor költséghatékony légi mentés működjön Magyarországon is" - fogalmaz a közbeszerzésen nyertes osztrák
cégről a közlemény.

Az anyag kitér arra: júniusra teremthető meg annak lehetősége, hogy Délkelet-Magyarországon létrejöjjön egy hatodik légi bázis, s ennek eredményeként a jelenleg használt Mi2-es mentőhelikoptereket folyamatosan lecseréljék.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A BASe átadná a mentőhelikoptereket

A BASe Kft. kész átadni az állami tulajdonban lévő, több mint tíz éve üzemben tartásra átvett mentőhelikoptereket. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) üdvözli a kft. döntését.

MTI Itthon

Perre mennek a mentőhelikopterek miatt

Pereket indít a BASe Kft. a mentőhelikopterek ügyében, miután az Országos Mentőszolgálat feljelentése nyomán indult nyomozást az ügyészség bűncselekmény hiányában megszűntette.

Koronavírus: 4385 új fertőzöttet találtak, december közepe óta nem volt ennyi

Koronavírus: 4385 új fertőzöttet találtak, december közepe óta nem volt ennyi

KSH: Majdnem 450 ezer forint volt a decemberi átlagkereset

KSH: Majdnem 450 ezer forint volt a decemberi átlagkereset

Újabb milliárdos hiányt tártak fel a teniszszövetségnél

Újabb milliárdos hiányt tártak fel a teniszszövetségnél