szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A húsvéti ünnepek előtti tranzitforgalom már áthaladt az országon, a visszafelé indulók miatt hétfő délutántól kell számítani hosszabb várakozásra a határátkelőkön - mondta Kovács Iván, a Határőrség szóvivője.

A Nyugat-Európából érkező szerb, román és ukránvendégmunkások csütörtökön és pénteken már áthaladtak az országon, jelenleg a személyforgalomban egy átkelőnél sincs számottevő várakozási idő.
 
Hegyeshalomnál négy sávon engedik át a személyautókat, a várakozási idő nem éri el a 15 percet. Ukrajna felől a szigorúbb ellenőrzés miatt hosszabb a várakozás a személyforgalomban az átlagosnál, Záhonynál és Tiszabecsnél is
két-két órát kell vesztegelniük a Magyarországra érkezőknek.

A Záhonynál kilépő teherjárműveknek nyolc órát, a romániai határszakaszon található Ártándnál négy órát kell várakozni. A szerb, román és ukrán vendégmunkások várhatóan hétfőn délután indulnak vissza Nyugat-Európába, így kora estétől kezdve jelentős forgalomra kell majd számítani a hegyeshalmi határátkelőn. Hétfőn a Magyarországról Nyugat-Európába utazóknak a rajkai, a
kópházi, a soproni, a bucsui és a kőszegi határátkelőhelyet ajánlják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Fertőtlenítés újabb határátkelőkön

Kötelező fertőtlenítést rendeltek el hétfőtől további két közúti határátkelőhely, a battonyai és a gyulai román oldalán a belépő járműveknél.

Gazdaság

Húsvéti vétkesek

Több hatóság összefogásával hajtotta végre első akcióját az úgynevezett élelmiszer-kommandó, amelyet az országgyűlési képviselők a biztonságos táplálkozás egyik ellenőrző csúcsszervezetének tekintenek. Csakhogy az általuk megjelölt feladatokra a hatóságok egy részének már nem sokáig futja.

MTI Gazdaság

Ötvenmilliós bírság a húsvéti ellenőrzéseken

A húsvéti ellenőrzések alatt a legtöbb probléma az élelmiszerek jelölésével volt. Az üzletek 14-17 százalékánál nem tüntették fel a termék árát, a szavatossági idő is sok esetben nem volt feltüntetve.

Bödőcs Tibor: Lehet, hogy jövőre jelentkezem az SZFE-re

Bödőcs Tibor: Lehet, hogy jövőre jelentkezem az SZFE-re

Babakocsit toló anyát és két gyerekét ütötte el egy kisbusz Kecelen

Babakocsit toló anyát és két gyerekét ütötte el egy kisbusz Kecelen

Philippe Legrain: Mi lesz a populizmussal Trump veresége után?

Philippe Legrain: Mi lesz a populizmussal Trump veresége után?