szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Átfogó ellenőrzést tartottak a rendőrség és társszerveinek munkatársai vasárnap virradóra az észak-borsodi Kazincbarcika egyik szórakozóhelyén, kiemelt figyelmet fordítva a kábítószerre. Ilyen átfogó ellenőrzésre még nem volt példa a környéken.

Az akcióban több mint százan vettek részt, rendőrök, amegyei munkaügyi főfelügyelőség, illetve a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai - mondta Mecser Tamás, a kazincbarcikai rendőrkapitányság vezetője. A kazinbarcikai szórakozóhelyen több mint húsz embert előállítottak, tíz esetben a kábítószer-gyorsteszt pozitívnak bizonyult, így az érintettek ellen eljárás indult.
   
Mecser Tamás közlése szerint ilyen átfogó ellenőrzésre a környéken még nem volt példa, senki nem kerülhette el, hogy adatait egyeztessék és átvizsgálják, a "kazincbarcikai, ózdi, edelényi, miskolci rendőrség és a megyei főkapitányság bevonásával szinte hermetikusan lezárták a szórakozóhelyet".

Mint mondta, a térségben annak ellenére van jelen a drog, hogy a rendezvények szervezői mindent megtesznek annak kiszűréséért. Az eljárás további részleteiről a nyomozás érdekében nem nyilatkozott.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Kevés drogos és az alkoholos kezelt

A bokaficamok okozzák a legtöbb feladatot a 14. Sziget fesztivál orvosi stábjának; félidőben az "optimális mennyiség" fele a drogos és alkoholos kezelések aránya - közölte a 400 fős egészségügyi különítmény vezetője vasárnap az MTI-vel.

MTI Itthon

Ésszerűbb drogszabályozást sürget az SZDSZ

Az SZDSZ öt kérdésre vár választ Petrétei József igazságügyi és rendészeti minisztertől annak kapcsán, hogy az ügyészség döntése szerint a Drogprevenciós Alapítvány tűcsere-programjának munkatársa kábítószerrel való visszaéléshez kapcsolódóan bűnsegédnek minősül.

Londont is elérte a klímaváltozás: 60 éve nem volt olyan hőség a briteknél, mint most

Londont is elérte a klímaváltozás: 60 éve nem volt olyan hőség a briteknél, mint most

Zárlat okozott hibát, már újra működik a paksi 4-es blokk

Zárlat okozott hibát, már újra működik a paksi 4-es blokk

Eszenyi Enikő Csengerben felügyel színházi workshopot

Eszenyi Enikő Csengerben felügyel színházi workshopot