szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az európai repülőtereken, így a budapestin is bevezetett szigorúbb biztonsági ellenőrzés miatt Ferihegyen a reggeli csúcsidőszakban kisebb torlódás volt, de a járatok rendben és időben elindultak - mondta Szollár Domokos, a repülőteret üzemeltető Budapesti Airport Zrt. kommunikációs munkatársa.

Szollár Domokos elmondta, hogy az utasok közel háromnegyede jól tájékozott az új szabályokról. A torlódást elsősorban az okozta, hogy a biztonsági kapunál le kell venni a kabátot, az elektromos szerkezeteket ki kell nyitni, és emitt hosszabb ideig tart az ellenőrzés. Ezért kérik az utasokat, hogy a repülőgép indulása előtt legalább két órával előbb érkezzenek meg a repülőtérre - tette hozzá a BA kommunikációs munkatársa.

Az újonnan megjelent folyékony robbanószerek miatt az utasok a biztonsági ellenőrzésen fejenként csak egy deciliteres kiszerelésben legfeljebb egy liternyi folyadékot, krémet, gélt, habot vihetnek fel a fedélzetre. A korlátozás a feladott csomagok tartalmára és a biztonsági kapun túl a repülőtéri üzletekben vásárolt termékekre nem vonatkozik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Hétfőtől szigorítják a légi utasok ellenőrzését - káosz várható?

Komoly torlódások várhatóak hétfőtől az EU-tagállamok repülőterein, így Ferihegyen is: ugyanis ekkor lépnek életbe azok az intézkedések, amelyek az egész Európai Unióban korlátozzák a gépek fedélzetére felvihető folyadékok mennyiségét, s egyben az ellenőrzést is szigorítják.