Tetszett a cikk?

Melyik a legrosszabb karácsonyi tévéreklám, milyen ajándékat hanyagoljunk, s melyek érdemelnének több figyelmet? A blogger Will Freeman bejegyzését szíves beleegyezésével közöljük.

A karácsonyi reklámfelhozatal legkiábrándítóbb reklámja szerintem a Ferreróé. Ultragazdagok díszítik a pörfikt ezüstfenyőt, gyakorlatilag mindenki modell meg bankár, nyájas levegőbepuszival üdvözlik egymást, és csomagolgatják egymás ajándékait: Ferrero Rocher-t, MonCherie-t és a többit a termékpalettáról. Ha a gazdagság ilyen felszínességgel jár együtt, akkor köszi, nem.

Sznobcsokit ajándékozni borzasztó igénytelenség, szerintem. Azt mutatja, hogy a másikról csak annyi jutott eszembe, hogy biztos édesszájú, és el kell érni ugyebár egy minimum költési szintet, blablabla.

Lássuk listámat az illúzióromboló ajándékokról:

- Mindenfajta konzum édesség. Kivételt képeznek tehát a "csak neked sütöttem" típusú szívvel készített termékek és a Bimbó kakaós tejtábla.

- Jópofiságok, plüss mobiltartótól "nehéz az ébredés" Garfieldos bögréig. Ha már az ember betér egy Happy Boxba, akkor vannak ennél sokkal aranyosabb cuccok. Ráadásul Happy Boxba csakis úgy ér betérni, hogy "megveszem neki azt az izét". Úgy tilos, hogy "benézek ide, hátha van valamijük, ami jó lesz..." Na, ez utóbbiból sül ki a gárfildos bögre.

- Válogatás-cédék az év slágereiből. Ha valamit eleve úgy adnak ki, hogy célzottan a karácsonyi vásárlókat célozza, annak bedőlni gáz.

- Képesalbumok. Ezek azok az ajándékok, amiket az ember 24-én átlapoz, hogy tökszép, aztán 25-én átadja az örökkévalóságnak a polcon.

- Inox-vackok. Minden ami krómhatású: dugóhúzókészlettől gravírozott tollig, koktélsékertől laposüvegig. Vérciki. A szeretteink nem az ügyfeleink, bakker! Jóhogymá' nem logós papírnehezék.

- Plazmatévé, fél autó árában forgó kávéfőző.

- Akciós mobil feltöltőkártyával. Sose ajándékozzunk olyat, ami további pénzköltést generál.

- Sókerámia, üvegfestés. Ha elmúltunk 10 évesek, lehetünk ennél is kreatívabbak. 

És jöjjön a lista a szerintem méltatlanul került ajándékokról:

- Írószerek. Nem a sznobkodós fajta, hanem a kedvesebbje: színescerka, vonalzó, mappa, füzet, radír, kifestő. Nyugodtan mehet felnőttnek is, ha van benne gyermeki én, akkor bírni fogja.

- Normális könyvek. Nem kép, nem szakácskönyv, hanem regények, mesekönyvek, novelláskötetek.

- Bor. Ha képesek vagyunk 3 rugót áldozni egy gügye bögrére, akkor azért már egy olyan bort is kaphatunk, amit hétköznap ritkán enged meg magának az ember, sokkal jobban megéri, és a közös poharazás fel is dobja a hangulatot.

- Újság-előfizetés. Olyan ajándék, ami aztán az év folyamán újra meg újra lecsap.

- Mandala színes homokból, 20-30 négyzetméteren.


Will Freeman

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szivárog a kőzetminta, ezért már ma nekiáll az OSIRIS-REx űrszonda a bespájzolásnak

Szivárog a kőzetminta, ezért már ma nekiáll az OSIRIS-REx űrszonda a bespájzolásnak

Koronavírusos a FIFA elnöke, Gianni Infantino

Koronavírusos a FIFA elnöke, Gianni Infantino

Későn ébredt a Fradi, 2-2-es döntetlen a Dinamo Kijev ellen

Későn ébredt a Fradi, 2-2-es döntetlen a Dinamo Kijev ellen