szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fodor Gábor indul az SZDSZ elnöki posztjáért. A politikus ezt egy közösségi internetes oldalon, az iwiw. hu-n jelentette be ismerősei számára.

"Döntöttem: a tavaszi küldöttgyűlésén indulok az SZDSZ elnöki tisztéért. Itt az ideje, hogy megújítsuk a magyar liberális pártot. Döntésemet január 19-én, pénteken délelőtt 11 órakor jelentem be a nyilvánosság előtt az A38 hajón" - írta Fodor Gábor a honlap üzenőfalán több mint ezer ismerősének.

A politikus a közszolgálati televízió csütörtök reggeli műsorában még azt mondta: pénteken jelenti be, hogy indul-e az elnöki posztért az SZDSZ tavaszi tisztújító küldöttgyűlésén.

"Ennek van egy menete, természetesen péntekig is sok minden történhet (...) nekem is bizonyos dolgokat még át kell gondolnom, és én úgy döntöttem, hogy pénteken fogom meghozni azt a döntést, amiről ki fog derülni, hogy igen vagy nem" - fogalmazott a politikus a Nap-keltében, arra a kérdésre, hogy miért vár péntekig.

Kérdésre válaszolva elmondta: bárki is lesz az SZDSZ elnöke, egy olyan pártot kell vezetnie, amely egy megújult párt, képes energiákat felszabadítani a párt tagjai között, képes nekik politikai szereplehetőséget adni, és a politikában egy tartós, kiszámítható értékrendszert szolgál.

A politikus az MTI-nek adott keddi interjújában hangsúlyozta: az SZDSZ politikájának a jogállami normákhoz ragaszkodás, a kiegyensúlyozott költségvetési politika és a közélet tisztaságának megteremtése hármas alappillérén kell alapulnia.

Fodor Gábor szerint az általa képviselt politikát az SZDSZ-ben azok támogatják, akik a szabadság és szolidaritás eszméjét a hétköznapi politikában gyakorlattá akarják tenni. "Természetesen azt gondolom, hogy elegen vagyunk ahhoz, hogy ha én úgy döntök, hogy igen, akkor ebből többség lehessen" - mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Fodor Gábor pártelnök szeretne lenni

Fodor Gábor gondolkodik azon, hogy jelöltként ringbe szálljon az SZDSZ elnöki posztjáért. Ezt maga a politikus jelentette be csütörtökön Egerben.

MTI Itthon

Fodor pénteken dönt, indul-e a pártelnökségért

Fodor Gábor pénteken jelenti be, hogy indul-e az SZDSZ elnöki posztjáért a párt tavaszi tisztújító küldöttgyűlésén. A politikus erről a közszolgálati televízió Nap-kelte című műsorában beszélt.