szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Rendszerváltó Fórum szervezésében mintegy 1500-an vonultak délután Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Szemlőhegy utcai villájának közelébe.

A demonstrálók ezt megelőzően, még a pesti oldalon, a főügyészség épülete előtt bejelentették, hogy "vádiratot nyújtanak be" a kormány ellen. A Vértanúk terétől mintegy 500 tüntető vonult először a Markó utcába a Fővárosi Főügyészség épületéhez, ahol Fáber Károly, a demonstráció főszervezője jelentette be, hogy hétfőn a kormány ellen "vádiratot nyújtanak be", mert a választók megtévesztésével került hatalomra az MSZP-SZDSZ-koalíció.

Az időközben mintegy 1500 főre duzzadt tömeg a "Kossuth tér visszatér, vesszen a kormány, ébresztő rabszolgák" jelszavakat skandálva vonult a II. kerületi utcába, ahol a kormányfő lakik. A demonstrálók vonulását mintegy 60 rendőr biztosította.

A demonstrálók a Fajd utcáig mehettek, és mintegy 50 méterre közelíthették meg a miniszterelnök rózsadombi villáját, ahol hosszasan skandálták "most legyél bátor, gyere ki a házból, Gyurcsány bűnöző, s börtönbe". A kordonok előtt egy autó tetejéről Halász József, a Forradalmi Nemzeti Bizottmány társelnöke azt mondta: "a magyar nép spontán  jognyilatkozatot tesz", mivel a kormány erőszakos hatalomgyakorlást folytat, ezért jogosan próbálja megdönteni az MSZP-SZDSZ hatalmát.

Bene Gábor, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője arról beszélt, a kormány akarata, hogy a tüntetések erőszakba csapjanak át, és erre példa  az MTV-székház ostroma, ahol provokátorok vezették át a békés tüntetést vandalizmusba. 

Gonda László, az árpádsávos és nemzetiszínű zászlókat lobogtató tüntetőknek úgy fogalmazott, "a miniszterelnöknek most lenne lehetősége, hogy kijöjjön várából és ingyen bekísérhessük a bolondokházába".

Fáber Károly, a demonstráció főszervezője elmondta, hogy egy átlagos család közüzemi díjait tartalmazó csekkeket juttatott el Gyurcsánynak a Miniszterelnöki Hivatalon keresztül, hogy így tiltakozzanak a drasztikus áremelések ellen. A Rendszerváltó Fórum vezetője bejelentette, minden héten egy-egy kormánypárti vezető politikus házához vonulnak demonstrálni, hogy tiltakozzanak a kormány megszorító intézkedései ellen. 

A magyar és székely himnusz eléneklését követően a kormányellenes tüntetők rendőri kíséret mellett vonultak el a fővárosi II. kerületi utcából, többen a Magyarok Házában délután megkezdett rendszerváltó konferencián kívánnak részt venni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Gyurcsány avatná fel az új kormányzati negyedet

A kormányzati negyedet 2009. május 31-re meg kell építeni. Első lépésként egy hónap múlva nemzetközi tervpályázatot kell kiírni – áll abban a kormányhatározatban, amely a Magyar Közlöny legújabb számában jelent meg.

MTI Itthon

Gyurcsány nem komilfó a Fidesznek

A legnagyobb ellenzéki párt "jó partneri viszonyra" törekszik a szocialistákkal, de Gyurcsány Ferenc személyét továbbra sem fogadja el – erről beszélt a TV2 csütörtök reggeli műsorában Navracsics Tibor, a Fidesz frackióvezetője.

MTI Itthon

Gyurcsány: újrakezdeni nem az árpádsávos felvonulást kell

Történelmileg és politikailag is hamisnak tartja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 1956 és a jelenlegi évek összevetését. Erről annak kapcsán írt internetes naplójában a kormányfő csütörtökön, hogy - ahogy fogalmaz - látja, egy-két kerítésen, házfalon megjelent az 1956-os forradalmat követő időszak ellenállási mozgalmának jelszava, a MÚK – márciusban újra kezdjük” felirat.

MTI Itthon

Lendvai szerint Gyurcsánynak nem lesz kihívója

Várhatóan nem lesz majd kihívója Gyurcsány Ferencnek a pártelnöki posztért - közölte Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerdán az MTV Nap-kelte című műsorában.