szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Túlzsúfoltsága miatt megállította az osztrák kalauz Hegyeshalomnál a Budapest-Bécs között közlekedő Liszt Ferenc EuroCity vonatot, az álló utasoknak le kellett szállniuk, a vonat csak 40 perc múltán indulhatott tovább.

Az újságírókat is szállító Liszt Ferenc EuroCity vonatot kísérő Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője elmondta: indokolatlanul tartotta fel az osztrák vasút (ÖBB) a szerelvényt, mert egyetlen szabályzat sem tartalmazza a vonaton szállítható utasok számát. A megállított vonaton volt még állóhely, igaz ülőhely már nem. Az osztrák vasút nem fogadta a Liszt Ferenc EuroCity vonatot addig, amíg az álló utasok le nem szálltak a szerelvényről - őket egy másik vonatra szállították át, amely szintén Bécs felé tartott.

Rudolf Schabasser, az osztrák vasút (ÖBB) utasforgalmi csoportvezetője elmondta: a vonat megállítására azért volt szükség, mert társaságuknál biztonsági okokból szigorú szabályok határozzák meg, hány utas állhat a kocsikban. A Liszt Ferenc EuroCity-n ennél több volt az álló utasok száma - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A MÁV-nak 250 milliós kárt okozott a sztrájk

A MÁV vonalain csütörtök hajnalra helyreállt a forgalom. Az első becslés szerint a MÁV-nak, a MÁV-START-nak és a MÁV Cargónak 250 millió forint kárt okozott a szerdai hatórás vasutassztrájk - nyilatkozta Kavalecz Imre, a vasúttársaság sajtófőnöke.

MTI Gazdaság

Továbbra sincs megállapodás a MÁV-nál

Továbbra sincs megállapodás az elégséges szolgáltatásról a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a december 17-én kezdődő sztrájk idejére.

MTI Gazdaság

Csökken a MÁV vesztesége 2007-ben

A MÁV az idei évet várhatóan 27 milliárd forint csoportszintű veszteséggel zárja, a tavalyi 83 milliárd forintos negatív eredményéhez képest - mondta Kamarás Miklós, a vasúttársaság elnöke az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának szerdai kihelyezett ülésén, a MÁV budapesti székházában.

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Helyi népszavazást kezdeményez a kínai egyetem ügyében Baranyi Krisztina

Helyi népszavazást kezdeményez a kínai egyetem ügyében Baranyi Krisztina

Új helyszínnel bővül a Forma-1 versenynaptára

Új helyszínnel bővül a Forma-1 versenynaptára