szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Akár a szokásos háromszorosára is nőhet a kerékpáros-forgalom a fővárosban a BKV-sztrájk idején Kürti Gábor, a Hajtás Pajtás Közhasznú Egyesület szóvivője szerint.

Kürti Gábor pénteken elmondta, az évnek ebben a szakaszában a közösségi közlekedés átlagosan két százalékát teszi ki a biciklisforgalom. A BKV-sztrájk miatt azonban ez az arány a többszörösére nőhet. Szerinte ez a nap alkalmat adott arra, hogy az emberek elővegyék és rendbe tegyék kerékpárjaikat a nyári szezon előtt. 

Szilasi László, a velo.hu kerékpáros magazin főszerkesztője elmondta: az időjárás kedvez a biciklistáknak, így ugyanis jóval többen választják autó helyett a közlekedésnek ezt a formáját. A kerékpárosok száma az elmúlt 2-3 évben megduplázódott, ez azt jelenti, hogy több tízezren indulnak munkába, iskolába biciklivel naponta. A mai nap különleges alkalom, akár 50000-en is elindulhatnak biciklivel otthonról véleménye szerint.

Az MTI munkatársai is azt tapasztalták, hogy sok biciklista van a csendes, nyugodt utakon a fővárosban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Már csak négy Combino jár a 4-es 6-as vonalán

Néhány BKV-járat a sztrájk ellenére elindult péntek reggel a fővárosban: a Hungária körúton az 1-es villamos, Kispesten a 42-es villamos jár, fél nyolckor pedig a Nagykörúti villamosok közül is elindítottak néhányat - közölte a BKV az MTI-vel. A nagykörúton már csak négy villamos jár.

MTI Itthon

BKV-sztrájk: az átlagnál gyérebb forgalom

A bevezető utakon, illetve a belvárosban is kisebb a forgalom, mint egy szokványos pénteki napon, csak a Róbert Károly körúton az Árpád hídnál és a Hungária körút-Könyves Kálmán körút sarkán volt nagyobb torlódás - jelentette az MTI tudósítója.

A Fundamenta túlélte, a szegények rosszul jártak: ez történt a lakástakarékok beszántása utáni két évben

A Fundamenta túlélte, a szegények rosszul jártak: ez történt a lakástakarékok beszántása utáni két évben

Soha nem végeztek még ennyi mintavételt Magyarországon, de nem tudni, milyen teszteket vetettek be

Soha nem végeztek még ennyi mintavételt Magyarországon, de nem tudni, milyen teszteket vetettek be

Így érhetjük el a legvágyottabb énünk

Így érhetjük el a legvágyottabb énünk