szerző:
MTI

Szombaton négy - a rendőrség megfogalmazása szerint ellentétes célú - demonstráció lesz a fővárosban, csaknem azonos helyszíneken; a rendőrség következetesen és szigorúan, a fokozatosság elvét betartva lép fel az esetleges rendbontókkal szemben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a távirati irodával.

Mint írták, a Szivárvány Misszió Alapítvány az Erzsébet térről vonul szombaton délután az Andrássy úton keresztül az '56-osok terére, majd három órával később ugyanezen az útvonalon vonulnak végig a Rendszerváltó Fórum rendezvényének résztvevői. A melegfelvonulással egy időben az Andrássy út szervizútjára - a Regnum Marianum emlékműtől a Hősök terén át az Erzsébet térre - jelentett be vonulásos demonstrációt egy magánszemély. A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 pedig a Liszt Ferenc téren demonstrál szombaton délután. 

A demonstrációkat a rendőrség tudomásul vette, és minden esetben lefolytatta az egyeztetést a bejelentőkkel, akik elfogadták a rendőrség biztonságra vonatkozó javaslatait. A rendőrség felkészült a demonstrációk biztosítására, és mindent elkövet annak érdekében, hogy a demonstrációk nagyobb atrocitástól mentesen, békésen teljenek, a biztonsági kockázatot pedig a minimálisra csökkentsék - olvasható a közleményben. Megjegyezték ugyanakkor: a közrend, közbiztonság védelme érdekében következetesen és szigorúan fellépnek a rendezvényeken törvénysértőkkel szemben.

A BRFK közleménye szerint Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt el a fővárosban szombaton reggel 6 órától vasárnap reggel 6 óráig. Ennek keretében a rendőrök ellenőrzik többek között azokat a helyszíneket, ahol a rendezvényeken részt vevők megjelenthetnek, valamint a demonstrációk közvetlen környezetét. Az ellenőrzés során a rendőrök feladata, hogy kiszűrjék a közbiztonságra veszélyes eszközöket, valamint azokat, akiknek nem az alkotmányban biztosított jogok békés gyakorlása, hanem a rendbontás, zavarkeltés a céljuk. A rendőrség felhívja a fővárosiak figyelmét arra, hogy szombaton jelentős forgalomkorlátozások lesznek Budapesten.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Itthon

Ellentüntetés a hungarista demonstráció miatt

Az MSZP és az SZDSZ mellett a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) is tiltakozik a Magyar Jövő csoport október 15-re, a nyilas hatalomátvétel évfordulójára, a Terror Háza elé tervezett demonstrációja ellen. A Mazsihisz ellentüntetést tervez.

MTI Világ

A brnói melegfelvonuláson tilos a neonáci tüntetés

A kelet-csehországi Brno polgármesteri hivatala nem engedélyezett két olyan szélsőjobboldali tüntetést, amelyet a szombati melegfelvonulással egy helyen és időben akartak megrendezni a szervezők - jelentette be szerdán maga a hivatal.

MTI Itthon

Béketüntetés és ellentüntetés

A pesti alsó rakpart Parlament előtti szakaszán gyülekeznek az MSZP Békenap elnevezésű rendezvényének résztvevői; a szocialista párt a kirekesztés és a rasszista megnyilvánulások ellen tart tiltakozó rendezvényt a második világháború európai befejezésének napján, pénteken Budapesten. A megemlékezésen beszédet mond Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a szocialista párt elnöke is.

MTI Itthon

Ellentüntetőkkel találták szembe magukat a skinheadek

Mintegy kétezer fekete ruhát viselő bőrfejű gyűlt össze szombaton délután a budapesti Hősök terén az úgy nevezett becsületnapi megemlékezésre; mintegy háromszáz fiatal pedig a magyar nyilasokra és II. világháborús német megszállókra emlékező szkinhedek ellen tüntetett tarkóra tett kézzel.

MTI Itthon

Megtarthatják a melegfelvonulást Budapesten

Tudomásul vette a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy július 5-én melegfelvonulást tartsanak a fővárosban; ezt azt követően közölte a rendőrség a honlapján, hogy csütörtökön egyeztettek a melegfesztivált szervező Szivárvány Misszó Alapítvány képviselőivel.

MTI Itthon

Kemény támadástól tart a melegfelvonuláson a rendőrség

A tavalyinál szervezettebb, hevesebb, kegyetlenebb támadásoktól tart a BRFK a jövő szombati Meleg Büszkeség-napi felvonulás résztvevői ellen, miután Budaházy György és Toroczkai László interneten terjesztett, Hunnia serege megvédi a magyarok fővárosát címmel közölt közös felhívásában arra szólította föl a "magyar hazafiakat", hogy július 5-én "jöjjenek Budapestre, az Oktogonhoz" - írta a szerdai Népszabadság.

MTI Itthon

Melegfelvonulás: a BRFK visszakozott

Visszavonta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a melegfelvonulást tiltó határozatát, mert a gyülekezéshez való jog és a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő társadalmi érdek biztosítása elsőbbséget élvez.

Marabu Féknyúz: Kultúrpolitika aczélosan

Marabu Féknyúz: Kultúrpolitika aczélosan

Vaddisznó agyara fúródott egy kutyába a Hajógyári-szigeten

Vaddisznó agyara fúródott egy kutyába a Hajógyári-szigeten

Varga bemondta: jön az új gazdaságvédelmi akcióterv

Varga bemondta: jön az új gazdaságvédelmi akcióterv

Csehország bevásárolt amerikai helikopterekből

Csehország bevásárolt amerikai helikopterekből

Így próbáltak trükközni a nagycsaládi autós támogatásért

Így próbáltak trükközni a nagycsaládi autós támogatásért

Orbán: készen állunk egy új Közép-Európa felépítésére

Orbán: készen állunk egy új Közép-Európa felépítésére