szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Sziget szervezőiroda szerződésben vállalja, hogy mintegy 50 millió forintos ráfordítással fejleszti a Hajógyári-sziget erdős területének futóösvényét és környezetét - jelentette be Bús Balázs, a III. kerület fideszes polgármestere és Gerendai Károly, a Sziget fesztivált szervező cég ügyvezetője csütörtökön a helyszínen.

Bús Balázs elmondta, a most megkötött szerződés értelmében az önkormányzat vállalja, hogy a tulajdonában lévő területet a Sziget fesztivál szervezői térítésmentesen használhatják a rendezvény ideje alatt, cserébe pedig mintegy 3,5 kilométeres szakaszon megtisztítják a gát közelében lévő galériaerdő futóösvényét, kukákat helyeznek el és kiépítik a közvilágítást. Mindezt még a fesztivál megkezdése előtt végzi el a szervezőiroda - tette hozzá a polgármester.

Bús Balázs megemlítette, hogy a hosszú távú tervek között szerepel egy közterületi társulás létrehozása, amelyben a Fővárosi Önkormányzat, a III. kerület és a Sziget szervezőiroda is benne lenne, így a jövőben azok a fejlesztések, amelyek a Hajógyári-szigetet érintik már közös finanszírozás alá esnének. Erről már elkezdődtek a tárgyalások az érintettek között, de a társulás létrehozásáról bővebb információkat még nem tudott közölni a polgármester.

Gerendai Károly rámutatott: eddig 200 millió forintot fordítottak a Hajógyári-sziget fejlesztésére azon túl, hogy a fesztivál után elvégzik a terület takarítását és a rehabilitációját.

Az ügyvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a fesztivál környékének közlekedése nincs megoldva azzal, hogy a Sziget szervezőiroda saját költségén megtervezteti és kivitelezteti a Fővárosi Önkormányzat által lezárni kívánt rakpartszakasz átjáróját a Szépvölgyi útnál. Ezért mindenkit arra kért, hogy gyalog, a tömegközlekedést használva, busszal, HÉV-vel vagy hajóval közelítse meg a rendezvényt. Parkolási lehetőség a fesztivál környékén továbbra sincsen - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Autó

Megnyithatják a rakpart egy szakaszát a Sziget fesztivál idejére

Elképzelhető, hogy megnyitják a budai rakpart egy szakaszát a Sziget fesztivál idejére, legalábbis megvizsgálják ennek lehetőségét a főváros szakemberei a következő napokban. A Sziget szervezői szerint a hagyományos augusztusi rendezvény megtartását semmi nem fenyegeti.

MTI Itthon

Ősszel folytatódik az Újpest kontra Sziget per

Az idei Sziget fesztivált megrendezését már biztosan nem befolyásolja az a per, amelyet az újpesti polgármester indított a fesztivál szervezői ellen, ugyanis a bírósági tárgyalás csak novemberben folytatódik - közölte Gerendai Károly, a Sziget szervezőiroda ügyvezetője.

MTI Gazdaság

Jó bolt az államnak is a Sziget

Körülbelül másfél milliárd forint a költségvetés bevétele a Sziget fesztivál kapcsán. Az idei rendezvényre minden eddiginél több, mintegy 40 ezer külföldit várnak – mondta Gerendai Károly, a Sziget szervezőiroda ügyvezetője.

A Kisvárda sportigazgatója megkérte a focistafeleségeket, ne várják el, hogy a férjük keljen fel éjjel a gyerekhez

A Kisvárda sportigazgatója megkérte a focistafeleségeket, ne várják el, hogy a férjük keljen fel éjjel a gyerekhez

Meghan Markle és Harry herceg elárulta a második gyereke nemét

Meghan Markle és Harry herceg elárulta a második gyereke nemét

Ausztrália csatát nyert a Facebook ellen, a világ országai követnék a receptet

Ausztrália csatát nyert a Facebook ellen, a világ országai követnék a receptet