szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megköszönte a szerdán a főváros XIII. kerületében talált világháborús bomba hatástalanítását, valamint a lakosság türelmét és megértését.

A bomba. Bajkeverő
© MTI - Szigetváry Zsolt
Daróczi Dávid kormányszóvivő közölte: Gyurcsány Ferenc kért és folyamatosan kapott is jelentéseket arról, hogyan zajlik a bomba hatástalanítása. Mint mondta, a kormányfő a vészhelyzet megszűnése után Tóth Bélának, a helyszínt biztosító tűzszerészcsoport vezetőjének megköszönte a bomba hatástalanításán dolgozók munkáját, Tóth József XIII. kerületi polgármesteren keresztül pedig a lakosságnak a megértést és a türelmet.

Szerdán kora este több ezer embernek kellett elhagynia az otthonát Angyalföldön, miután egy 500 kilogramm súlyú második világháborús bombát találtak egy építkezésen. A tűzszerészek a bomba gyújtószerkezetét kevéssel este negyed tizenegy után szerelték ki, majd felrobbantották. A lakók azután költözhettek vissza otthonaikba, hogy a bombatestet elvitték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Bombariadó az Árkád üzletközpontban

A rendőrség kiüríti az Örs Vezér téri bevásárlóközpontot. Egy ismeretlen férfi egy órával ezelőtt telefonált, hogy robbanószerkezet van az épületben.

MTI Itthon

Hatástalanították az angyalföldi féltonnás bombát

Tízezer ember hagyta el lakását, majd a tűzszerészek éjjel negyed tizenegykor hatástalanították azt az amerikai gyártmányú 500 kilogrammos világháborús bombát, amit a főváros XIII. kerületében, a Tatai utca 82. számú társasház előtt találtak szerdán a munkások.

Részletes leírást közöltek a férfiról, aki a gödöllői HÉV-en próbált megerőszakolni egy nőt

Részletes leírást közöltek a férfiról, aki a gödöllői HÉV-en próbált megerőszakolni egy nőt

Michelle Obama szettjével nehéz volt versenyezni az elnöki beiktatáson

Michelle Obama szettjével nehéz volt versenyezni az elnöki beiktatáson

Elutasította a rendőrség a percenként egymillió forintért készült műsorral kapcsolatos feljelentést

Elutasította a rendőrség a percenként egymillió forintért készült műsorral kapcsolatos feljelentést