szerző:
MTI

Beomlott az épülő M6-os autópálya egyik alagútja Bátaszék térségében hajnalban, személyi sérülés nem történt.

Az alagút az esőzések következtében meglazult talaj miatt omlott be – közölte a rendőrség. A katasztrófavédelem megyei ügyeletén is megerősítették a hírt, de mint mondták, nem volt szükség a tűzoltók beavatkozására.

Az építtető konzorcium az MTI megkeresésére közleményben tudatta: hajnalban beomlott az M6/M60 autópálya Szekszárd és Bóly közötti szakaszán épülő egyik alagútjának egy kis része. A Bátaszék névre keresztelt, a tervek szerint "A" jelű alagút beomlása előtt a szakemberek szerint már látható volt, hogy az alagút egy részének szerkezete több helyen megrepedt, ezért az esemény bekövetkeztekor az alagútban már nem volt munka, a gépeket kihozták. Személyi sérülés nem történt, a munkagépekben anyagi kár nem keletkezett – fogalmazták meg a közleményben.

Ismertették: az alagút déli portáljától számítva 520-570 méterre, mind a keleti, mind a nyugati járat, mintegy 100–100 méter hosszan omlott be. A járatok fölött mintegy 100 méter hosszú, 40 méter széles és 10–15 méter mély kráter keletkezett.

A vállalkozó az alagútépítési munkákat azonnal leállította, a munkaterületet lezárta és értesítette a hatóságokat, a vizsgálatok elkezdődtek. Az omlás helyszíne felett egy kajszibarack ültetvény volt, amelynek tulajdonosát a vállalkozó szintén értesítette.

Jelenleg az alagútba senki nem mehet be, a további repedéseket, mozgásokat a szakemberek a felszínen figyelik, az időjárás javulását követően, a vizsgálatok eredményének ismeretében lehet majd megkezdeni újra a munkálatokat.

Rakita András, az építtető Mecsek Construction Group főmérnöke az MTI munkatársának kérdésére elmondta: az anyagi kár mértékének meghatározása folyamatban van. A bányakapitányság szakemberei megkezdték a vizsgálatot, ezt követi a közlekedési hatóság és a tervezők helyszíni vizsgálata, csak ezután kerülhet sor a technológiai javítás költségeinek meghatározására.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Bóly-Pécs: Szili lerakta az M6-os alapkövét

Ünnepélyes külsőségek között Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Mayer Mihály megyéspüspök csütörtökön lerakta az M6-os autópálya Szekszárd-Bóly között és az M60-as gyorsforgalmi út Bóly-Pécs között épülő szakaszának alapkövét, valamint felavatták a tervezett négy alagút első elkészült ikeralagútját Bátaszék-Leperdpusztán.

MTI Itthon

Az M6-os újabb szakaszának építése indulhat

Kiírta a közbeszerzési pályázatot az M6-os autópálya Dunaújváros–Szekszárd szakaszának a tervezését, építését, felújítását, üzemeltetését, karbantartását és ezek finanszírozását magában foglaló koncesszióra a gazdasági tárca - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

MTI Gazdaság

Mennyivel kerül többe az M6-M60-as új szakasza?

Alapos a gyanú, hogy a Szekszárd-Bóly-Pécs autópálya szakasz megépítése kétszer annyiba kerülhet a költségvetésnek, mint ahogy azt hivatalosan közölték - írja a Magyar Hírlap szombati számában.

Kiscicát mentettek a tűzoltók Veresegyházon - fotók

Kiscicát mentettek a tűzoltók Veresegyházon - fotók

A rendőrség azonosította a máltai újságíró-gyilkosság értelmi szerzőit

A rendőrség azonosította a máltai újságíró-gyilkosság értelmi szerzőit

Új elnöke van a Budapesti Ügyvédi Kamarának

Új elnöke van a Budapesti Ügyvédi Kamarának

Kórházat mikor fogsz átadni? - széttrollkodták a fociakadémiát avató Orbán Viktor oldalát

Kórházat mikor fogsz átadni? - széttrollkodták a fociakadémiát avató Orbán Viktor oldalát

Megszokta már a Windows felületét? Jön a változás, lecseréli a Microsoft

Megszokta már a Windows felületét? Jön a változás, lecseréli a Microsoft

A hét legviccesebb videója, mikor ez a lány rádöbben: valójában nem a Földben élünk

A hét legviccesebb videója, mikor ez a lány rádöbben: valójában nem a Földben élünk