szerző:
MTI

Az előző évi 10,6 milliárd forintnál nagyobb, csaknem 17 milliárd forint veszteségű a BKV múlt évi konszolidált mérlege, amelyet kedd délutáni ülésén a fővárosi önkormányzatot irányító MSZP-SZDSZ képviselők szavazataival fogadott el az önkormányzat gazdasági bizottsága.

A cégcsoport áprilisban készült konszolidált mérlegét a társaság igazgatósága és felügyelőbizottsága júniusban fogadta el. A BKV-csoport hitelállománya 67,5 milliárd, adósságállománya 75,6 milliárd, átlagos létszáma 13.745 fő volt tavaly 37,8 milliárd forint bérköltség mellett - rögzíti a beszámoló. A társaságcsoport tavaly 106,6 milliárd forint bevételt ért el, ez csaknem 1,3 milliárd forinttal alacsonyabb az előző évinél. 

Hutiray Gyula (Fidesz) elmondta, hogy a cég jelenlévő két vezérigazgató-helyettese sem tudott válaszolni arra a felvetésére, hogy a BKV Vasúti Járműjavító és Szolgáltató Kft.-je miért vásárolt tavaly 26 millió forintért egy zártkörű részvénytársaságot. Javaslatát, hogy a BKV igazgatóságát kérjék fel e cégvásárlás indokoltságának vizsgálatára, az MSZP-SZDSZ-többség leszavazta - tette hozzá. 

Andó Sándor (MSZP), aki a BKV felügyelőbizottságának is a tagja, megerősítette, hogy a BKV képviselőjétől nem kaptak érdemi választ ez ügyben. Hozzátette, hogy az igazgatósági vizsgálatot azért szavazták le, mivel ismeretei szerint a cég felügyelőbizottsága már foglalkozik ezzel az üggyel, a Műhely Kft. megvásárlásával. 
 
Hutiray Gyula közölte, hogy nem tartják fair eljárásnak azt a gyakorlatot, hogy a Főtáv Zrt. a közszolgáltatási díjakból alapítványokat támogat. Ezért nem szavazták meg a cégvezetés indítványait, amelyek közt szerepelt egy ötmillió forintos tétel is a Budapest Bank Budapestért Alapítványnak, amelynek Demszky Gábor főpolgármester az elnöke. 
 
Andó Sándor megjegyezte, hogy évek óta tart már ez a gyakorlat a Főtávnál. Úgy vélte, hogy mivel a cég nyereséges és jó célokat támogat, nem lehet kifogásolni ezt az eljárást.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Visszavágott a Veszprém a svéd bajnoknak

Visszavágott a Veszprém a svéd bajnoknak

A rendőrség azonosította a máltai újságíró-gyilkosság értelmi szerzőit

A rendőrség azonosította a máltai újságíró-gyilkosság értelmi szerzőit

Magyar kutatók rájöttek, mi alapján döntenek a 18-36 hónapos gyerekek

Magyar kutatók rájöttek, mi alapján döntenek a 18-36 hónapos gyerekek

Több európai országban is a CEU-ért tüntetett a Momentum - fotók

Több európai országban is a CEU-ért tüntetett a Momentum - fotók

Szenvedett Rossi, míg az észtekkel játszott a csapata

Szenvedett Rossi, míg az észtekkel játszott a csapata

Tavasszal derül ki, hogyan szervezik át az MTA-t

Tavasszal derül ki, hogyan szervezik át az MTA-t