Tetszett a cikk?

Almássy Kornél közzétette Új lendület és tenni akarás című pártelnöki programját – ismerteti a Népszabadság.

Almássy Kornél. Dávid dávidja
© Müller Judit
Dávid Ibolya kihívója így jellemzi az MDF ideális elnökét: „a fórum új elnökének tudomásul kell vennie, hogy egy demokratikus, modern, az európai keresztény humanizmus elveit valló gyűjtőpártban a pártelnök csak első az egyenlők között. Nem mitikus, tévedhetetlen vezér, hanem olyan vezető, akinek van határozott elképzelése a jövőről.”

Almássy szerint a kizárólag a pártelnök asszonyra épített kampány 2006-ban sikeres volt, de most már több kell ahhoz, hogy a társadalom elhiggye: az MDF-nek van olyan programja, amellyel „bármely pillanatban magára vállalja egy esetleges kormányzás felelősségét”. Retorika volt tehát, de hitelesség és a pártvezető mögött érzékelhető hátország, erős szervezet nem. Ezért a pártnak nincs, s ha minden így marad, nem is lehet komoly támogatottsága – írja a politikus.

Az alelnök szerint az MDF lényegében médiapárt, elszakadt a társadalomtól, „nincsenek civil kapaszkodói, csak kétes kapcsolatai”. Külön passzus szól a Tisztelet Társaságáról (TT). Dávid Ibolya kihívója programjában is megerősíti: a TT-vel kötendő szövetséggel az MDF zsákutcába manőverezi magát, mert ha nem nő a támogatottsága, kieshet az Országgyűlésből, ha nő, akkor kisebbségbe kerül saját frakciójában – ismerteti a Népszabadság Almássy Kornél programját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Választás 2006

Gyorsinterjú Almássy Kornéllal, az MDF alelnökével

„Van egy szűk fanatikus réteg, amely minket most nagyon nem szeret” - mondta a Parlament Caféban Almássy Kornél, az MDF alelnöke a hvg.hu helyszíni tudósítójának, aki többek között arról faggatta, milyen stratégiájuk van arra, hogy meghatározó párttá váljanak a jobboldalon.

MTI Itthon

MDF: Dávidot kilenc, Almássyt öt megye támogatja

Az MDF megyei szervezeteinek többsége Dávid Ibolya jelenlegi elnököt támogatja abból a 14-ből, ahol már nyilvánosságra hozták, hogy kit jelölnek az elnöki posztra - mondta Katona Kálmán, az MDF választmányi elnöke szombaton, Budapesten.

Eladó a világ leggyorsabb szedánja, egy mára 12 éves Mercedes, ami 370 km/h-val megy

Eladó a világ leggyorsabb szedánja, egy mára 12 éves Mercedes, ami 370 km/h-val megy

Tudósok bírálják Elon Muskot, amiért chipet rakott egy majom agyába

Tudósok bírálják Elon Muskot, amiért chipet rakott egy majom agyába

10-20 ezer forintért ellenőrizhető a kínai vakcina hatásossága

10-20 ezer forintért ellenőrizhető a kínai vakcina hatásossága