szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Január 12-én jelölnek és – ha ez sikerül – választhatnak elnököt a Magyar Televízió (MTV) élére.

A közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének több tagja név nélkül elmondták: a meghívókat a napokban küldik ki az első lépés megtételére jogosult elnökség tagjainak, valamint a velük együtt a választásban résztvevő civil delegáltaknak.

Közlésük szerint azzal a kérdéssel egyelőre hivatalosan nem foglalkoztak, befolyásolja-e a procedúrát az a tény, hogy előrehaladott tárgyalások folynak a parlamenti pártok konszenzusára alapuló médiatörvény-tervezet benyújtásáról, a kimunkálók pedig december 23-án közzétették a javasolt normaszöveg második változatát is.

Összesen tizenhatan vették fel a pályázaton induláshoz szükséges információs csomagot, és egy kivétellel mindannyian be is nyújtották elképzeléseiket a december 19-i határidőig a posztra kiírt, sorrendben negyedik pályázaton.

A tisztség március elején üresedett meg, miután lejárt Rudi Zoltán négyéves megbízatása. Ő volt a Magyar Televízió első olyan elnöke a médiatörvény 1995-ös elfogadása óta, akinek sikerült kitöltenie hivatali idejét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trumpék kérésére újraszámolták a szavazatokat Milwaukee-ban, Biden előnye nőtt

Trumpék kérésére újraszámolták a szavazatokat Milwaukee-ban, Biden előnye nőtt

3 milliárd forintot adott egy amerikai múzeumra a kormány

3 milliárd forintot adott egy amerikai múzeumra a kormány

Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont

Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont