szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Aligha állná ki az alkotmányossági próbát az az új szabály, amely előzetes cenzúrához köti a fogva tartottak nyilatkozatainak közlését – derül ki a HVG eheti számából.

Az előírás szerint a büntetésvégrehajtás országos parancsnokának engedélye kell az „elítélt (…) nyilatkozattételét tartalmazó” cikk, kép- vagy hangfelvétel közléséhez, ami szakértők szerint a sajtószabadság aránytalan korlátozását jelentheti.

További részletek a csütörtöki HVG-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csikász Brigitta Itthon

A pia és az erőszak mellett már ott a drog is a börtönben

Ma már senki, így a büntetés-végrehajtás sem tagadja, hogy a magyar börtönök nem mentesek a kábítószertől. A bv-intézetek drogprevenciós körleteiben helyezik el azokat a rabokat, akik vállalják, hogy nem élnek tiltott szerrel. Akik pedig a sitten is anyagoznak, sokszor a személyzet „kicselezésével” vagy éppen a smasszerek közreműködésével jutnak hozzá a droghoz.

MTI Itthon

Janics és Pulai a Csillag börtönben

Két olimpiai bajnok, a kajakos Janics Natasa és a kenus Pulai Imre élménybeszámolóval színesített látogatást tesz szombaton a szegedi Csillag börtönben.

hvg.hu Itthon

Szkanderbajnokság a fővárosi börtönben - videó

Ötven fogvatartott, többségében előzetes letartóztatásban lévő nők és férfiak mérték össze erejüket a Fővárosi Büntetés- végrehajtási Intézetben megrendezett szkanderbajnokságon. Nézze meg a hvg.hu versenyről forgatott videofilmjét!

Egy elromlott vezeték miatt kevesebb gáz jön az országba

Egy elromlott vezeték miatt kevesebb gáz jön az országba

A járvány különös fénytörést ad a „forradalom szálláscsinálójának” tartott darabnak

A járvány különös fénytörést ad a „forradalom szálláscsinálójának” tartott darabnak

Patkányokkal teli csatornába zuhant egy férfi New Yorkban

Patkányokkal teli csatornába zuhant egy férfi New Yorkban