szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz kezdeményezésére rendkívüli ülésen tájékozódik az Országgyűlés külügyi bizottsága az orosz-ukrán gázvitáról és az annak nyomán Magyarországon kialakult helyzetről.

A bizottság meghallgatja Faller Jenőt, a Külügyminisztérium szakállamtitkárát, Gordos Pétert, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium szakállamtitkárát, Zsuga Jánost, a Földgázszállító Zrt. vezérigazgatóját, Hernádi Zsoltot, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatóját és Tótth Andrást, az E-ON gázelosztó részlegének igazgatóját.

Szerdán reggeltől a Földgázszállító Zrt. elrendelte a második kategóriába tartozó ipari nagyfogyasztók földgázellátási korlátozását is, miután az első kategóriába tartozó fogyasztók ellátást kedden este már korlátozta.

Azért volt szükség az intézkedésre, mert kedden délután Ukrajna elzárta a gázcsapot és nem továbbította Magyarországra az orosz földgázt. Németh Zsolt, a külügyi bizottság fideszes elnöke hétfőn azért kezdeményezte a testület rendkívüli összehívását, hogy a kormány adjon tájékoztatást az orosz-ukrán gázvita nyomán kialakult valóságos helyzetről, arról, hogy Magyarországnak milyen veszélyekkel kell a következő napokban szembenéznie a gáz mennyiségét, nyomását illetően, illetve milyen lépéseket kell tennie a kormánynak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vajon „Isten keze” elér-e a Legfelsőbb Bíróságig?

Vajon „Isten keze” elér-e a Legfelsőbb Bíróságig?

Felülbírálta az ügyészség a rendőrséget, folytatni kell a nyomozást a Mátrai Erőmű ügyében

Felülbírálta az ügyészség a rendőrséget, folytatni kell a nyomozást a Mátrai Erőmű ügyében

Elnyerte a kritikusok díját Horvát Lili filmje egy A kategóriás filmfesztiválon

Elnyerte a kritikusok díját Horvát Lili filmje egy A kategóriás filmfesztiválon