szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz szerint teljesen feleslegesek és értelmetlenek voltak az MSZP-kormány brutális megszorításai, hiszen semmi értelmük az intézkedéseknek, ha azoktól rosszabbul élnek az emberek, és a gazdaságra gyakorolt hatásaik is negatívak - közölte Szijjártó Péter.

A Fidesz elnöki stábjának vezetője azzal összefüggésben beszélt erről sajtótájékoztatóján, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közölte: a reálkeresetek 2,2 százalékkal csökkentek január-áprilisban az előző év azonos időszakához viszonyítva. Szijjártó felemlgette, hogy tovább csökkent a munkahelyek száma is.

Véleménye szerint az Európai Néppárt csütörtöki csúcstalálkozóján világossá vált, hogy az Európai Unióban alapvetően kétfajta válságkezelés zajlik: sikeres és sikertelen. A sikerest folytatják az EU-tagállamok többségében, "a sikertelent pedig a Bajnai-kormány tudhatja magáénak" - summázott a fideszes szóvivő.

A sikeres válságkezelés jellemzője szerinte adócsökkentés, a fogyasztás és a családok támogatása, valamint a gazdasági növekedés ösztönzése a kis- és középvállalkozások támogatásával. Magyarországon azonban ennek éppen az ellentettje zajlik: a gazdasági növekedés helyett a munkahelyek számát csökkentik, adót emelnek, drámaian csökkentik a családok támogatását és befagyasztják a lakástámogatásokat, a gyedet, a gyest, valamint a családi pótlékot.

"Jó lenne észrevenni, hogy ha az ember a totálisan sikertelen koncepció mentén halad, de tálcán kínálják neki a sikerest, akkor talán érdemes lenne váltani", azonban a kormány ezt nem teszi meg - fogalmazott a politikus.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Az SZDSZ ma dönt a vagyonadóról

Átmenetileg inkább a civil világot választja Szent-Iványi István, az SZDSZ európai parlamenti listavezetője. A politikus erről a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt.

MTI Itthon

Koraősszel újabb MSZP-kongresszus lesz?

Egy augusztus végi, szeptember eleji újabb kongresszus nézhet szembe az MSZP által elkövetett hibákkal, és dönthet a programról, illetve az új hiteles személyekről. Ezt Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes fogalmazta meg a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

MTI Itthon

Budaházy már előzetesben

Előzetes letartóztatásba helyezte a terrorcselekménnyel is gyanúsított Budaházy Györgyöt a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB).

MTI Itthon

Bajnai: hazánk a legprudensebb gazdaságok között van az EU-ban

Jelenleg úgy néz ki, hogy ha a piacok tovább javulnak, ahogyan az utóbbi két hónapban tették, és ha Magyarország tevékenysége segít a bizalom visszaállításában az ország iránt, akkor bizonyára képesek leszünk finanszírozni magunkat a piacról - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök pénteken a CNBC gazdasági televíziónak az EU-csúcsértekezlet brüsszeli helyszínén.

Itthon

Schmitt Pál lehet a házelnök

Ha a Fidesz kormányra kerül, az Országgyűlés elnöke a dolgok jelenlegi állása szerint Schmitt Pál, a Fidesz EP-delegációjának vezetője lehet - írja a Népszabadság, egy, a Fidesz elnökéhez közeli forrásra hivatkozva.

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Merjünk kicsit álmodni: teszten a kompakt Mercedes EQA villanyautó

Merjünk kicsit álmodni: teszten a kompakt Mercedes EQA villanyautó

Oroszország kiutasított tíz amerikai diplomatát, és hazaküldte a nagykövetet

Oroszország kiutasított tíz amerikai diplomatát, és hazaküldte a nagykövetet