szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szocialista párt nem támogat semmiféle rendfenntartásra, vagy mások megfélemlítésére létrehozandó gárda felállítását, és azt sem, hogy a rend fenntartását a rendőrségtől bárki átvegye - közölte Bárándy Gergely (MSZP) országgyűlési képviselő szerdán az MTI-vel.

A politikus közleményében arra reagált, hogy Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője szerdán közölte: a Fidesz elutasítja azt a szocialista elképzelést, hogy úgynevezett települési őrségeket állítsanak fel. Úgy fogalmazott: "a Magyar Gárda után itt a Vörös Gárda". Bárándy Gergely szerint annak felvetése, hogy az MSZP ilyen szerveződés létrehozását kezdeményezné, "abszurd és minden alapot nélkülöző rosszindulatú feltételezés, melyet a leghatározottabban visszautasítunk".

A szocialista politikus azt írta: az MSZP elkötelezett a rend fenntartása, a rendőrség megerősítése, és az erőszakos bűnözőkkel szembeni határozott és szigorú fellépés megteremtése mellett, s az Országgyűlés éppen hétfőn fogadta el a büntető törvénykönyv jelentős szigorításáról szóló törvényjavaslatot.

"A Fidesz frakciója mindezt elfelejtette támogatni, így hiteltelennek tartjuk a közbiztonság megerősítésének szükségessége érdekében tett üres lózungokat", melyeket tettek sosem követnek - közölte pártja álláspontját Bárándy Gergely.

A Népszabadság szerdán azt írta, hogy a települési őrségek tagjai munkaviszonyban látnák el feladataikat. Ezek közé tartozna a többi között a húszezer forintnál kisebb értékű szabálysértési ügyekben való nyomozás is.

Cser-Palkovics András közölte: az embereknek nem erre van szükségük, hanem a rendőrség megerősítésére, a büntető jogszabályok szigorítására. Ha a Fidesz kormányra kerül, haladéktalanul több ezer fővel megemeli a rendőrség létszámát, minden településen biztosítja a hatékony rendőri jelenlétet, az erőszakos, visszaeső bűnözőkkel szemben pedig a jog teljes szigorával fog fellépni a "három csapás törvény" alapján - írta a helyettes szóvivő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Mesterházy a választásokról: a meccs még nincs lefutva

Mesterházy Attila szerint az MSZP a következő tíz hónapban be fogja bizonyítani, hogy még nincs "lefutva a meccs", a Fidesz korán ünnepli választási győzelmét. Az MTI-nek adott interjújában a párt alelnök-frakcióvezetője szerint mindenkinek van helye az MSZP-ben, aki dolgozni akar és hittel, teljes erőbedobással a választási győzelmet kívánja segíteni; aki azonban ezt nem akarja vállalni, annak háttérbe kell húzódnia.

MTI Itthon

MSZP: tisztújítás év végére halasztva

A költségvetés elfogadása után, novemberben, decemberben tarthat tisztújító kongresszust az MSZP; a július 4-i tanácskozáson a többek által szorgalmazott, csak az elnökséget érintő bizalmi szavazás várhatóan elmarad - tudta meg az MTI szocialista forrásból pénteken, miután az MSZP erőcsoportjai újból egyeztettek.

Itthon

Bárándy Gergely nekiment Kis Jánosnak

A korlátlan szólásszabadság szorgalmazását illetően Bárándy Gergely szocialista politikus egy kalap alá vette az „ultraliberális” Kis Jánost és a jobboldali szélsőségeseket; mindkét oldalt elítélte. Egyébként a parlament hétfői vitája során nyilvánvalóvá vált: a véleménynyilvánítás szabadságáról vallott a szabaddemokrata álláspont változott. Az Alkotmány módosítását, s ezzel a gyűlöletbeszéd büntethetőségét ugyan a liberálisok továbbra sem támogatják, de a Büntető Törvénykönyvbe – terveik szerint négypárti egyeztetés után – bevennék a Holokauszt tagadásának tilalmát.

MTI Itthon

Juhász: a Mont Blanc-ról a pokolba jutottunk

Az ősszel végrehajtandó tisztújításról kell határoznia a szombati szocialista kongresszusnak, mert le kell vonni a következtetést az európai parlamenti választások eredményéről - mondta Juhász Ferenc, a párt elnökségi tagja a Magyar Televízió Napkelte című műsorában kedden.

MTI Itthon

Lázár: se a cigányoknak, se a cigányoktól ne kelljen félni

Az állam erőszak-monopóliuma megbonthatatlan, és aki mégis ennek megbontására tör, az állam demokratikus berendezkedését veszélyezteti - mondta Lázár János fideszes országgyűlési képviselő, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke.

MTI Itthon

Draskovics: Magyarország napról napra biztonságosabb

Fokozatosan, az ország különböző részeiben ugyan nem egyenlő mértékben, de Magyarország napról-napra biztonságosabbá válik - hangoztatta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter pénteken Kőszegen.

hvg.hu Itthon

Komolyan veszik a tyúktolvajokat az MSZP-s kontrák

Azonnali választ kellene adni azokra az égető társadalmi problémákra, amelyekről az EP-választás eredménye mutatta meg, mennyire aktuálisak – sürgetik az MSZP fővárosi szervezetének tagjai, akik párton belüli szembenézést és tisztújítást akarnak, s a kisemberek nyelvén jobban értő baloldali pártot képzelnek el. Szombaton kongresszust tartanak a szocialisták.

MTI Itthon

175 millió a balatoni közbiztonságra

Az elmúlt években kapott támogatásoknál jóval több, 175 millió forint jut az idei balatoni szezonban közbiztonsági és vízbiztonsági célokra - hangzott el a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) alakuló ülésén kedden Keszthelyen.

MTI Itthon

Az MSZP bírálja Balsai Demokrata-interjúját

Az MSZP szerint a Fidesz hatalomra kerülése esetén maga alá gyűrné az igazságszolgáltatást, és politikai megrendelést adna a hatóságoknak - mondta Bárándy Gergely szerdán az MTI-nek Balsai István (Fidesz) nyilatkozatára reagálva.