szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormányzati portált teljesen újjáépítik: nemcsak új szerkezetet, de új funkciókat is kap, a háttérrendszer pedig teljesen új lesz – tudta meg a hvg.hu az üzemeltetőktől.

A változtatásokkal a fejlesztők azt szeretnék elérni, hogy használhatóbbak legyenek az elektronikus közszolgáltatások és a 800 ezer regisztrált ügyfél egyszerűbben intézhesse ügyeit. A váltás megkönnyítése érdekében a felhasználóknak előzetes ismertetőanyagot is készítettek az üzemeltetők.

Az új portált már nem egy központi nyitólapról lehet majd elérni, mivel az egész egy önálló szolgáltató és információs honlapokból álló lapcsalád lesz. A korábban belépési pontként működő Ügyfélkapu személyre szabható ügyintézési felületté válik – ígérik a fejlesztők. A portálon eddig szétszórtan megjelenő társzolgáltatások (dokumentumfeltöltés, értesítési tárhely, kulcstár, Hivatali Kapu) pedig egységes postafiók részeként jelennek majd meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!