szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Amerikai turisták tömegei lephetik el az Aggteleki-karsztot, miután a közelmúltban megjelent a Forbes honlapján Európa rejtett turisztikai kincseinek listája, amelyen előkelő helyen szerepel az egyedülálló adottságokkal rendelkező aggteleki barlangrendszer - írta csütörtökön az Észak-Magyarország.

Korábban olyan ismert úti célok kaptak helyet a magazin által mindenképpen megnézendő látnivalók felsorolásában, mint a Vatikán vagy az Eiffel-torony, s magyarországi turisztikai attrakció eddig soha nem kapott helyet közöttük. A szlovák-magyar határ alatt húzódó cseppkőbarlangrendszer a Forbes szerint olyan klímával rendelkezik, ami jót tesz a légzésszervi problémákkal küzdőknek, de azoknak is ajánlják a barlangi sétát, akik csak gyönyörködni szeretnének a mészkőképződményekben.

Az ajánlás szerint "ilyet otthon nem találnak az amerikaiak". A mértékadó magazin egyébként idén első helyen ajánlotta Magyarországot azon országok között, amelyek az amerikai utazók számára a jelen válságos időszakban is a legkedvezőbb árérték arányt kínálják, így azokat mindenképpen érdemes felkeresni. Az amerikaiak pedig sokat adnak a Forbes szavára, a jó árérték arány pedig megfelelő hívó szónak tűnik körükben - olvasható a napilapban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!