szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mesterházy Attila szocialista frakcióvezető szerint az MSZP-n belüli generációs együttműködésre, csapatmunkára, intenzív, "beleállós kampányra" van szüksége a pártnak. Az MTI értesülései szerint többek közt erről beszélt a szombati választmányi ülésen az elnökség által kormányfőjelöltnek javasolt politikus.


Mesterházy Attila
© MTI
Az MSZP választmánya szombati budapesti ülésén dönt arról, támogatja-e az országos elnökség javaslatát a miniszterelnök-jelölt személyéről. Az MTI úgy tudja, Mesterházy Attila a generációs együttműködés fontosságáról szólva megemlítette: már beszélt Gráf József agrárminiszterrel, Szili Katalin volt házelnökkel és Kovács László távozó magyar EU-biztossal, akik támogatják jelöltségét.

A politikus a választmány zárt ülésén hangsúlyozta: a testülettől támogatást nemcsak a jelöltséghez kéri, hanem csapathoz is, amelynek tagjai a kampány aktív résztvevői lesznek. Az MSZP kampányáról azt mondta: intenzív, beleállós kampányra van szükség; a döntések előkészítése demokratikus lesz, de a végrehajtás nem. A frakcióvezető szerint - tudta meg az MTI - a program szempontjából fontos a folytonosság, vagyis vállalni kell az eredményeket, ugyanakkor változás képességét is meg kell mutatni, azt, hogy a szocialisták mit

Az MTI információi szerint arról is beszélt: bűnnek tartja azt, ha valaki a közösség ellen akar cselekedni, de mindenkinek, aki velük akar dolgozni, annak helye van a csapatban. Mesterházy Attila úgy fogalmazott: a következő időszak nem az egyéni utak ideje. A távirati iroda úgy tudja: Lendvai Ildikó pártelnök azt mondta: Mesterházy Attila személyével arra is választ adnak, hogy a párt mit akar hangsúlyozni "sokszínű önmagából". A testületnek elmondta, az elnökség döntésének az volt a célja, hogy megmutassák "a jövő emberét", akit csapat segít a kampányban.

Szavai szerint a jelölt vállalja a kockázatot, és úgy vélik, nincs lefutott meccs, végigharcolják a kampányt - értesült az MTI. A pártelnök hangsúlyozta: képesek összefogni, és képesek az egységre. Lendvai Ildikó beszélt arról is, hogy amikor a jelöltről gondolkodtak, három elképzelésük volt és mindegyik végén megfelelő ember állt. Az egyik a múlt sikereit szimbolizálta volna, amelyből Kovács Lászlóra lehetett ismerni, a másik egy külső jelölt lehetett volna, a harmadik pedig az, aki "közülük való, baloldali, de másoknak is szimpatikus". 
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pár hónapon belül két új központot is kapott a magyar hírszerzés

Pár hónapon belül két új központot is kapott a magyar hírszerzés

Senna ifjúkorába repít vissza ez az eladó Mercedes 190 E 2.3 16V

Senna ifjúkorába repít vissza ez az eladó Mercedes 190 E 2.3 16V

A kormány válasza George Clooney interjújára: Soros

A kormány válasza George Clooney interjújára: Soros