szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Balla Irma-gyilkosság időpontját illetően fontos bizonyíték semmisült meg nyomozati elővigyázatlanságból – mondta egy informatikai szakértő az ügy pénteki tárgyalásán Debrecenben, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon.

Lente Csaba kifejtette: a 2007. április 6-án a helyszínen talált, vérrel szennyeződött laptop naplózási adatai szerint az utolsó naplózott manuális használat időpontja 21.37 óra. A számítógép kikapcsolásának – tehát az utolsó tényleges manuális használatnak – az időpontja azonban törlődött a rendszerből azáltal, hogy április 12-én a nyomozás során a számítógépet felnyitották és elindították – tette hozzá a szakértő.

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt a lakásán gyilkolták meg 2007 húsvétján. Egy évvel később a fiát gyanúsították meg a gyilkosság elkövetésével, akit őrizetbe vettek, majd egy évig előzetes letartóztatásban tartottak. Jelenleg szabadlábon védekezik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétméteres szakadékba zuhant egy nő Pécsen

Hétméteres szakadékba zuhant egy nő Pécsen

Marabu Féknyúz: Orbán és az ellenzéki sajtó

Marabu Féknyúz: Orbán és az ellenzéki sajtó

87 ezer család kaphat támogatást napelemes rendszerekre

87 ezer család kaphat támogatást napelemes rendszerekre