szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az országos rendőrfőkapitány javaslatára eltiltotta az egyenruha viselésétől és rendfokozata használatától Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornokot a rendészeti miniszter - olvasható a rendőrség honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Kiss Ernőt az elmúlt időszakban tanúsított magatartása miatt eltiltotta az egyenruha viselésétől és a rendfokozat használatától Forgács Imre miniszter Bencze József országos főkapitány javaslatára. "A több esetben nyilvánosságot kapott - részben szándékos tevékenységből fakadó - cselekmények a rendőrség megbecsülését és tekintélyét rombolják, valamint a közvéleményben megbotránkozást keltenek, ezért a rendőrség elhatárolódik nevezett cselekményeitől" - olvasható a tájékoztatásban.

Kiss Ernő nyugállományú rendőr dandártábornokot szerda éjszaka találtak meg félmeztelenül, öntudatlan állapotban, vérző fejjel és részegen a XII. kerületben. A nyugdíjas rendőrt az Állami Egészségügyi Központba szállították. Állapotáról a kórház nem ad információt, sajtóhírek szerint csütörtök este saját lábán távozott az intézményből.

Kiss Ernő ittas vezetés és hatóság félrevezetése miatt indult büntetőpere múlt pénteken kezdődött el a Fővárosi Bíróságon. A nyomozó ügyészek szerint 2007. november 23-án hajnalban, az akkor még a XIII. kerületi rendőrkapitányság élén álló dandártábornok, aki korábban a Központi Bűnüldözési Igazgatóságot is vezette, részegen nekihajtott több parkoló autónak. Majd azt próbálta elhitetni a hatóságokkal, hogy ellopták az általa használt autót, és egy hasonmása követte el a cselekményeket. A tábornok a bíróságon nem tett vallomást, tagadta bűnösségét, és arra utalt, hogy a történtek mögött haragosai állhatnak, akik a rendőrség, illetve a szervezett alvilág köreiből kerülhetnek ki.

A volt kerületi kapitány, a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjeként azzal került a figyelem középpontjába, hogy még 1998-ban levizelte az ORFK Teve utcai épületét; ezt azzal magyarázta, hogy "vízhajtó menedzsertablettát szedett". Ezt követően - hivatalosan egészségi okokból - az év december 31-én menesztették. Februárban Kiss Ernőt alig egy óra elteltével kétszer is ittas vezetésen kapták a rendőrök a III. kerületben. A dandártábornokot vérvételre előállították, majd miután igazolódott a rendőrök gyanúja, elvették a jogosítványát. A volt főrendőr ekkor ismét autóba ült, de nem sokkal később ismét elkapták. Ekkor már a slusszkulcsát is elvették tőle a rendőrök.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HavariaPress Itthon

Magánklinikán ápolják tovább Kiss Ernőt

Egy magánklinikára szállíttatták át hozzátartozói a Honvéd Kórházból Kiss Ernő nyugállományú rendőr tábornokot, akit csütörtökön hajnalban vittek kórházba a mentők a XII. kerületből. Kiss Ernő állapota súlyos - értesült a HavariaPress.

HavariaPress Itthon

Életveszélyben van Kiss Ernő

Súlyos koponyasérülést szenvedett Kiss Ernő nyugállományú rendőr tábornok. Állapota életveszélyes, mesterségesen altatják - értesült a HavariaPress.

Daciák és Ladák helyett Alfa Romeókat tervez a sztárdesigner

Daciák és Ladák helyett Alfa Romeókat tervez a sztárdesigner

Egy ember meghalt, ketten megsérültek egy lövöldözésben Long Islanden

Egy ember meghalt, ketten megsérültek egy lövöldözésben Long Islanden

Erzsébet nem azért lett királynő, hogy lemondjon

Erzsébet nem azért lett királynő, hogy lemondjon