szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

A Főtáv Zrt. vezetése számára nem világos, milyen ügy kapcsán, s milyen célból vitték el a rendőrök Kovács Lajos vezérigazgatót - értesült a HavariaPress. A cég tudatja, hogy vezérigazgató esetleges akadályoztatása esetén két vezérigazgató-helyettes biztosítja a társaság zavartalan működését.

A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Főtáv Zrt. vezérigazgatóját szerdán, a déli órákban vitték el a cég XI. kerületi Kalotaszeg utcai székházából. A rendőrség egyelőre nem kommunikálja az előállítást, de úgy tudni, Kovács Lajost gyanúsítottként hallgatják ki a gazdaságvédelmi nyomozók. Egy magánszemély tett feljelentést a Főtáv Zrt. ellen, mely szerint a cég egy csepeli lakópark fűtési rendszerének kiépítésében nem a hatályos jogszabályoknak megfelelően vett részt, így több mint 180 millió forint vagyoni hátrányt okozott. A rendőrség május végén indított nyomozást a hűtlen kezelés ügyében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Fantommá vált céggel kötött szerződést a Főtáv

Nem létezik az a DPE Kft., amely a Főtáv közleménye szerint szerződésben állt a fővárosi vállalattal és amelynek a körözés alatt álló Joó Tibor volt az alvállalkozója. A valóságban egy „nevesincs” társaság volt a szerződő fél, de a cég azóta fantomizálódott.

Vélemény

Szökésben lévő bűnöző lett a Főtáv igazgatója?

A Hír TV Célpont műsorának legutóbbi adása körbejárta a fővárosi tulajdonban lévő Főtáv - állítása szerint - fölöttébb gyanús ügyleteit és nyilvánosságra hozta egy kőrözött bűnöző, Joó Tibor vallomását, aki rövid ideig állítólag igazgató is volt a cégnél, NBH-s kapcsolata révén. A Célpontban ismertetett interjú szerint nemcsak Hagyó Miklós követelt havi 50 milliós visszaosztást a Főtávtól, de fizetnie kellett NBH-s kapcsolatának, sőt, a Főtáv vezérigazgatójának is. A Célpont állításait az érintettek cáfolják, az NBH vizsgálódik..