Tetszett a cikk?

Azért akarja visszatartani a kormány a magán-nyugdíjpénztári átutalásokat, hogy a MOL 21 százalékos orosz tulajdonhányadát megvásárolja? - kérdezik a szocialisták.

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja, országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján közölte: a nyilvánosság bevonásával kérdezi Orbán Viktortól, hogy miről tárgyalt október 8-án Viktor Zubkovval, az Oroszországi Föderáció első miniszterelnök-helyettesével. A tárgyalás tartalmáról semmit nem lehet tudni - fűzte hozzá az ellenzéki politikus, aki szerint a megbeszélést követő kormányjavaslatok "bizonyos összefüggésekre engednek következtetni".

Az MSZP szerint van összefüggés a magán-nyugdíjpénztári befizetések visszatartása és a MOL Nyrt. 21 százalékos részvényhányadának megvásárlása között - mondta Szanyi Tibor. A szocialisták azt kérdezik még Orbán Viktortól: azért akarja visszatartani a kormány a magán-nyugdíjpénztári átutalásokat, hogy a MOL 21 százalékos, 420 milliárd forintot kitevő orosz tulajdonhányadát megvásárolja?

A kormány meg fogja védeni a nyugdíjakat a spekuláns üzletemberektől - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője erre reagálva. Szijjártó Péter közleményében azt írta: bármennyire is fáj a szocialistáknak, bármennyire is MSZP-s üzleti érdekeket sért, a kormány meg fogja védeni a nyugdíjakat a spekuláns üzletemberektől, mert senki sem kényszeríthető arra, hogy nyugdíjjárulékait nyugdíjtőzsdére vigye.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!