szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az internetes szolgáltatások, a hús, a használt autók, valamint a ruházati cikkek és lábbelik piacával a legelégedetlenebbek a fogyasztók az Európai Unióban az Európai Bizottság e témáról pénteken közzétett eredménytáblája szerint.

Rossz helyezést ért még el a befektetések, nyugdíjalapok és értékpapírok, valamint az ingatlanszolgáltatások piaca. A másik végletbe tartoznak a légitársaságok, amelyek a tavaszi zavarok ellenére is jó eredményeket mutatnak fel. A fogyasztók a kulturális javak és szolgáltatások piacával is elégedettek.

Az eredménytábla az idén 50 különböző piacot – az élelmiszerektől a háztartási készülékeken át a gépjárműjavításig – állít sorrendbe, valamennyi uniós országra vonatkozóan. Olyan mutatók alapján rangsorol, mint az összehasonlíthatóság, a fogyasztói bizalom, a fogyasztói elégedettség, a problémák, a panaszok, a szolgáltatóváltás akadálymentessége, valamint az árak. A cél pedig az, hogy szabályozási, uniós szintű válaszokat találjanak a problémákra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Az Európai Unió tervei bankválságok kezelésére

A jövő év tavaszán várhatóan olyan jogszabály készül az Európai Unióban, amely átfogó válságkezelési kereteket teremt a bankok és befektetési vállalkozások számára - jelentette be az Európai Bizottság szerdán Brüsszelben. A javaslat egyaránt felvázolja a pénzintézeti krízishelyzetek megelőzésére és kezelésére szolgáló terveket.