szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzet a Budaházy-ügy nyomozati dokumentumaira hivatkozva azt írja, hogy Lapid Lajos kocsijára is szerelt bombát a Hunnia Mozgalom 2008 októberében.

A budapesti rendőrfőkapitány közbiztonsági helyettesének kocsijára szerelt bombát a Hunnia Mozgalom néhány katonája 2008 októberében - írta szerdai számában a Magyar Nemzet "a Budaházy György nevével fémjelzett büntetőügy nyomozati dokumentumaira" hivatkozva. A lap azt írta, hogy a vallomások szerint Lapid Lajos autóján egy hónapig volt rajta a robbanószerkezetet rögzítő mágnes. Az akció nem járt sikerrel, mert az időzítő rossz volt, és a pokolgép nem robbant fel. A csoport azonban nem tudta leszedni a robbanószerkezetet, mert nem volt rá idő - olvasható a lapban. Az iratokra hivatkozva a Magyar Nemzet beszámolt arról is, hogy a mozgalom emberei bankautomatát is robbantottak. A vallomások alapján a lap azt írta, hogy kevés robbanóanyagot raktak az automatára, és amikor az felrobbant, csak egy 20x20 centiméteres lyukat ütött rajta.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Ötszázan tüntetnek a Kozma utcai börtönnél Budaházyért

Legfeljebb ötszázan, de talán csak három-négyszázan lehetnek a tüntetők a Kozma utcai börtön közelében, a Kozma utca és az Újhegyi út sarkán - jelentette helyszíni tudósítónk. A sötét utcában ugyanis - ahová a rendőrök elterelték a demonstrálókat - nehéz megszámolni a jelenlévőket.

HVG Itthon

Budaházy „tömege”

Legalább három ember akciója már lehet polgári engedetlenség, nem kell hozzá taxisblokád méretű demonstráció – állítják magyar politológusok. A HVG friss számának cikkéből kiderül: ezek szerint a jelenleg rács mögött ülő Budaházy György egykori hídfoglalása is lehet az, hiszen nyilvános és „tömeges” volt.

MTI Itthon

Éhségsztrájk Budaházy szabadon engedéséért

A 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom éhségsztrájkot tart Budapesten a Kozma utcai börtönnél a korábbi kormányellenes demonstrációiról ismert Budaházy György szabadon bocsátásáért.

MTI Itthon

Összehangolt robbantás-sorozatra készültek Budaházyék

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Budaházy György és az általa vezetett Hunnia Mozgalom tagjai 2009-ben összehangolt robbantás-sorozatra készültek - írta keddi számában a Magyar Nemzet egy, a lap birtokába került nyomozati dokumentumra hivatkozva.

MTI Itthon

Felfüggesztett börtön Budaházynak

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte Budaházy Györgyöt jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla szerdán. A határozathirdetést rendzavarás miatt 30-40 percre fel kellett függeszteni, Budaházy híveit rendőrök vezették ki a tárgyalóteremből.

A Terminátort idézve hív oltásra Arnold Schwarzenegger

A Terminátort idézve hív oltásra Arnold Schwarzenegger

Ez már a kampány: Orbán a költségvetési fegyelem látszatára sem ügyel

Ez már a kampány: Orbán a költségvetési fegyelem látszatára sem ügyel

Egy meccsre van az olimpiától a női vízilabda-válogatott

Egy meccsre van az olimpiától a női vízilabda-válogatott