szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint egymillióan látogattak ki a hétvégén a fővárosi temetőkbe és sírkertekbe, mindenszentek napján is különösen erős forgalomra számít a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt.

Közölték azt is, hogy hétfőn, mindenszentek napján és az azt megelőző hétvégén a budapesti temetőkben jelentősebb esemény nem történt, és sem a közlekedésben, sem a megemlékezésekben fennakadás nem volt, azonban egy balesetről, egy rosszullétről és egy elfogásról beszámolt az intézet.

A tájékoztatás szerint az Új köztemetőben vasárnap egy körözött személyt elfogtak és előállítottak az ott szolgálatot teljesítő civil nyomozók. Szintén ebben a temetőben egy idős nő már a temetőből kifelé tartva összeesett a járdán. Az ott lévő mentő azonnal a segítségére sietett, a nőnek nem esett komolyabb baja.

A temetkezési intézet felidézte, hogy a cinkotai temetőben szülői felügyelet mellett játszó gyermekek lerántották a család tulajdonában lévő sírkő egy részét, amely rájuk borult, s a gyerekek nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek.

A temetők bejáratainál és a temetők területén - a rendőrség, a polgárőrség és a BTI Zrt. biztonsági szolgálata összehangolt munkájának köszönhetően - folyamatos volt a forgalomrányitás, és sokan vették igénybe az Új köztemetőben és a Fiumei úti sírkertben a cég által biztosított temetői járatokat.

A BKV a nap folyamán arról számolt be, hogy nyolcvan-kilencvenszázalékos a temetőkhöz indított vagy a sírkerteket érintő busz- és villamosjáratok kihasználtsága.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!