szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete a jelenlegi nyugdíjkedvezmény eltörlését "még koncepcionális felvetés szintjén is" elfogadhatatlannak tartja.

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) nem ért egyet a Belügyminisztérium által jegyzett, a nyugdíj- és illetményrendszer változtatásait tartalmazó szakmai koncepcióval és annak felülvizsgálatát szeretné.

Szima Judit főtitkár hétfőn az MTI-nek is megküldött, Pintér Sándornak címzett levelében azt írta: a jelenlegi nyugdíjkedvezmény eltörlését még koncepcionális felvetés szintjén is elfogadhatatlannak tartják, s az ellen a leghatározottabban, a jogszabályok, és a nyilvánosság adta összes lehetőséget felhasználva, a legváltozatosabb eszközökkel fel fognak lépni. Azt javasolták, hogy a nyugdíjrendszer módosítását a szakmai előterjesztő vegye le a napirendi pontok közül, és vizsgálja azt felül. Nem értik, miért dolgoztak ki egy koncepciót úgy, hogy az a kormány álláspontját sem tükrözi és nem vették figyelembe a szakszervezetek véleményét.

Sérelmezték, hogy a kormány nem hajlandó meghallgatni a TMRSZ szakmai érveit, a kidolgozott munkaanyag pedig szakmaiatlan, ellentmondásos és "mélyen sérti a Magyar Köztársaság Rendőrsége végrehajtó állományának jogait". Meglátásuk szerint aggályos, hogy "a koncepció beleillik abba a nemzetellenes és szakmaiatlan törekvés-sorozatba, amely a jelenlegi kormány megalakulása óta fémjelzi a kormányzati ténykedést és alkalmas a rendőri pályáról való elriasztásra, elüldözésre." A tervezetet a TMRSZ - közlése szerint - november 11-én kapta meg e-mailben a Belügyminisztériumtól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!