Tetszett a cikk?

Az Európai Bizottság határozott fellépését várja Göncz Kinga szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő a média függetlenségét sértő, a jogállamiságot veszélybe sodró jelenségekkel szemben.

 "Az egyes tagállamokban tapasztalható, a média szabadságát, a demokratikus alapjogokat sértő nyílt és rejtett támadások idején különösen fontosnak tartom, hogy az uniós testület mint a szerződések őre az eddiginél nagyobb figyelmet fordítson a tájékoztatás függetlenségét, a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszerét, a jogállamiságot veszélybe sodró kormányzati döntésekre, és ha kell, tegyen intézkedéseket a demokratikus alapértékek védelmében" - olvasható Göncz Kinga szerdán ismertetett állásfoglalásában, amelyet a képviselő írásban nyújtott be az Európai Bizottság - a legfőbb uniós végrehajtó testület - jövő évi munkaprogramjáról szóló parlamenti napirendi ponthoz. 

"Örülök, hogy a dokumentum a munkahelyteremtést nevezi 2011 egyik legfontosabb feladatának, ugyanakkor hiányolom belőle a foglalkoztatási és szociális célú jogszabályi kezdeményezéseket. A Bizottság végre rászánta magát arra, hogy kidolgozza az európai roma keretstratégiát, szükségesnek tartom azonban, hogy ezt kísérjék a befogadást és a hátrányos megkülönböztetés tilalmát célzó jogszabályi előterjesztések" - írta az MSZP-s politikus. Göncz Kinga azt is elvárja az Európai Bizottságtól, hogy a parlamenti elfogadást követően, 2011 elejétől álljon készen az egymillió uniós polgár aláírásával ellátott állampolgári kezdeményezések befogadására és kezelésére.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bíróságon támadják a Michael Jackson szexuális visszaéléseiről szóló film folytatását

Bíróságon támadják a Michael Jackson szexuális visszaéléseiről szóló film folytatását

Külön platformot indít az Amazon a fenntartható termékeknek

Külön platformot indít az Amazon a fenntartható termékeknek

Greta Thunberg mindenkit leparancsolna a repülőről, de van ezzel egy kis probléma

Greta Thunberg mindenkit leparancsolna a repülőről, de van ezzel egy kis probléma