szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Délmagyarország információi szerint lemondott tisztéről a felgyői polgármester. A községet 22 éve irányító Ábel István nem értett egyet azzal, hogy a testület tiszteletdíjat szavazott meg saját tagjainak; a posztot függetlenként elnyert polgármester a hivatalt szerdán adja át az alpolgármesternek.

A napilap cikke felidézte, hogy a település vezetője a legutóbbi testületi ülésen történtek miatt hozta meg döntését. Mint nyilatkozta: két olyan javaslatot is elfogadott a testület, amelyeket ugyan tudomásul vett, de azokkal nem értett egyet. Az egyikkel tiszteletdíjat szavaztak meg az alpolgármesternek, a másikkal pedig saját maguknak is.

E határozatokkal annyira nem tudott azonosulni, hogy az ülés vezetését azonnal átadta Szabóné Berkes Etelka alpolgármesternek, s lemondott polgármesteri tisztségéről. Ábel István, aki az októberi helyhatósági választáson 172 voksot kapott, 30 szavazattal előzte meg a másodikként befutó Horváth Lajost.

Ábel István azt mondta a lapnak, hogy az alpolgármestert is sarokba szorította a testület, hiszen Szabóné Berkes Etelka sem akart tiszteletdíjat felvenni a munkájáért. A távozó polgármester szerdán adja át a hivatal ügyeit helyettesének, a helyi választási bizottság azután dönthet az új, időközi választás kiírásáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Auschwitzban minden túlélő átélt valamit, amiről képtelen beszélni

Auschwitzban minden túlélő átélt valamit, amiről képtelen beszélni

Közösen kérik az ellenzéki pártok, hogy ne kelljen regisztrálni az oltásra

Közösen kérik az ellenzéki pártok, hogy ne kelljen regisztrálni az oltásra

Már több mint 37 ezer áldozata van a járványnak Ukrajnában

Már több mint 37 ezer áldozata van a járványnak Ukrajnában