szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szombatról vasárnapra virradóra, azaz 2010. október 31-én hajnali három órakor két órára kell visszaállítani az óramutatókat, mivel ekkor ér véget a nyári, és kezdődik a téli időszámítás.

Bár korábban is volt rá példa, az órák rendszeres átállítását a hetvenes évek közepén, az akkori olajválság után vezették be, ettől remélve az energiával való takarékoskodást. Ez sok szempontból valóra vált, sokan mégis úgy gondolják, több a kára, mint a haszna: fokozza a környezetszennyeződést, megzavarja az emberek és az állatok bioritmusát és - nem utolsósorban - a lakosság körében is népszerűtlen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Plázs

Fáradtabbak lehetünk az őszi óraátállítástól

Az órák őszi visszaállítását sokan arra használják, hogy vasárnap reggel egy órával többet pihenjenek az ágyban, ám alvásszakértők szerint az óraátállítás után ennek ellenére éppen fáradtabbak leszünk - olvasható a BBC honlapján.

Global Times: Fagyasztott élelmiszerekkel is terjedhet a koronavírus

Global Times: Fagyasztott élelmiszerekkel is terjedhet a koronavírus

120 év börtönre ítélték az amerikai szexszekta vezetőjét

120 év börtönre ítélték az amerikai szexszekta vezetőjét

Drogterjesztőket fogtak el Kiskunhalason

Drogterjesztőket fogtak el Kiskunhalason