szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem áll fenn újabb dioxinveszély Magyarországon - mondta Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-biztonságért és agrárigazgatásért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

Az országos főállatorvos jelezte: a McDonald's magyar üzleteinek kínálatából az eredeti szigorú élelmiszerbiztonsági ellenőrzést előíró,  még érvényben lévő határozat alapján távolították el a sertéshúst is tartalmazó árukat, ezért vették le a polcokról a Lidlben is a termékeket.   

Az államtitkár közölte: várhatóan az unió egészségügyi biztosa által szóban kifogásolt magyar dioxinellenőrzési metódus hamarosan megváltozik. Részletekről azonban még nem beszélt, mondván, az unió bizottságától a változtatások jóváhagyása még nem érkezett meg Magyarországra. Egy minisztériumi forrás szerint a változtatás lényege előreláthatólag az lesz, hogy a továbbiakban kockázatbecslés alapján folyik majd az ellenőrzés.

A McDonald's pénteki közleményében hangsúlyozza: beszállítói tanúsítvánnyal rendelkeznek arról, hogy sertéshús termékeik biztonságosak. A főállatorvosi határozat néhány napig a McDonald's éttermeinek sertéshús-ellátásban is fennakadásokat okozott. A határozat értelmében a McDonald's beszállítója a meglévő tanúsítvány ellenére sem szállíthatott német forrásból származó sertéshúst az étteremhálózatnak. Az átmeneti korlátozás az étteremben kapható termékek mindössze 2,6 százalékát érintette a közlemény szerint.

A cég hangsúlyozza: a sertéshús-szállítás folyamatossága azóta helyreállt, az éttermekben szombat estétől fokozatosan ismét kaphatóak az Angliából és Franciaországból származó sertéshús termékek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
156 koronavírusos beteg hunyt el, 6819 új fertőzöttet találtak

156 koronavírusos beteg hunyt el, 6819 új fertőzöttet találtak

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?

Amikor bekapcsolja telefonján a GPS-t, jusson eszébe: adatai máshoz is eljuthatnak

Amikor bekapcsolja telefonján a GPS-t, jusson eszébe: adatai máshoz is eljuthatnak