szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt egy képviselője az ülés közepén azt kérte, ítéljék el annak az üzenetnek az egyik kijelentését, amelyet a magyar kormányfőnek küldött a romániai magyarságnak. A felvetést már napirendre tűzték volna, ám a kormánypárti ülésvezető ezt végül megtagadta, és ekkor az ülést megszakították.

Orbán Viktor március 15-i üzenetén vesztek össze a román képviselők szerda este a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány megvitatásakor. A bukaresti ellenzék Orbán Viktor azon mondatait kifogásolja, melyekben a tudósítások szerint a kormányfő Erdély elvesztéséről beszélt, beszédében ugyanakkor az a mondat is elhangzott, hogy "Legyen Erdély és a magyar nemzet újra az, ami volt".

Crin Antonescu liberális pártelnök azt is kifogásolta, hogy Emil Boc kormányfő nem szólalt fel az ellen, hogy március 15-én Csíkszeredában egy férfi az 1848-as román nemzeti hőst, Avram Iancut formázó szalmabábút akasztott fel egy téren egy rögtönzött bitófára. Az ellenzéki vezető úgy fogalmazott: Boc azért nem mond semmit erről, "nehogy megzavarja új gazdáját, Orbán Viktort".

A bizalmatlansági indítvány délután kezdődött vitája késő estig elhúzódott. Elemzők szerint nagyon kevés esély van arra, hogy a parlament elfogadja az indítványt és ezzel megbuktassa a Boc-kormányt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lukácsi Katalin: Egyház aranykalitkában

Lukácsi Katalin: Egyház aranykalitkában

Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét

Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét

Parkolóhelyeket szüntetnek meg a Nefelejcs utcában, ahol évente 466-szor akad el a troli

Parkolóhelyeket szüntetnek meg a Nefelejcs utcában, ahol évente 466-szor akad el a troli